Over mij

Welkom! Leuk dat je hier leest.

Mijn naam is Rianne. Fiftysomething. Niet meer zo piep dus, maar nog lang niet afgeschreven. Er valt nog voldoende te ontdekken en te leren in dit leven.

Soms gaat het leven snel: aan het eind van de vorige eeuw getrouwd, moeder geworden en gescheiden. Nu al twintig jaar alleenstaand moeder van een, inmiddels, 25 jarige Zoon. Naast dat alleenstaand moederschap altijd bijna fulltime gewerkt, en meerdere studies gevolgd. Soms met schooldagen, soms helemaal alleen, thuis op de bank.

Zo rond de tijd dat het zware opvoedkundige werk erop zat, en ik gevoelsmatig van me-tijd kon gaan genieten, rolde ik van de ene op de andere dag het mantelzorg leven in. Eerst voor mijn vader, en na zijn overlijden in 2013, voor mijn moeder. Het houdt een mens van de straat.

Begin 2018 overleed mijn moeder. Een paar weken later ondertekende Zoon een leer-arbeidsovereenkomst. Op het werk speelde een reorganisatie. Ik had en nam de tijd om over mijn toekomst na te denken. Ooit ben ik opgeleid tot bibliothecaris. Na de scheiding via de functies medewerker personeels- en salarisadministratie, secretaresse Manager P&O, Coördinator Personeelsadministratie, Unithoofd Personeels- en Salarisadministratie na een burnout  Applicatiebeheerder van (meerdere) HR-pakketten geworden.

De connectie met HR was begin 2018 weggevallen. Ik stelde mij de vraag Wat wil jij later worden? Mijn kinderwens was schrijfster worden. In de tegenwoordige tijd besteedde ik veel tijd aan rondlummelen op social media. Ik dacht aan een combinatie van wens en hobby. Online communicatie, online marketing, webdesigner, social media ‘expert’.

Moe geworden van (toen) negentien jaar meerdere ballen in de lucht houden, greep ik de reorganisatie aan om met mijn werkgever in gesprek te gaan. In november 2018 hebben wij afscheid van elkaar genomen. Ik was toen al wel begonnen aan de opleiding Online Communicatie en Social Media via het NCOI.

Op dit moment heb ik de modules Webdesign en Social Media in de pocket en ben druk bezig met de module Online Marketing. Daarnaast ben ik op zoek naar werk. Mijn zoekveld is heel breed. Ik kijk zowel naar vacatures voor functies waarin ik mij in het verleden bewezen heb, als vacatures binnen mijn nieuwe werkveld.

Oorspronkelijk ben ik met She’s Changing Lanes gestart om het hele proces rondom mijn loopbaan veranderproces te documenteren. Een naslagwerk te creëren. Tips, tricks en ervaringen. De persoonlijke verhalen schreef ik op een ander blog. Al snel heb ik die scheiding losgelaten en het andere blog aan de wilgen gehangen. En zo was het internet weer een persoonlijk blog rijker. Wel een persoonlijk blog waarop regelmatig producten, winkels, en/of organisaties ter spraken komen, inclusief een link.  Weet dat ik deze linkjes plaats omdat ik blij ben met het product, de winkel en/of organisatie. Ik verdien geen geld met Changing Lanes. Tot op heden kost het alleen maar geld. 😉

Verder tref je in de footer van deze site niet alleen linkjes naar mijn Facebookpagina, Instagram- en Twitteraccount, maar ook naar mijn LinkedIn profiel. Want hoezeer ik geniet van het ‘vrije’ leven, het vinden van een baan is nog steeds prioriteit één in mijn leven.