Over mij

Welkom. Leuk dat je hier leest. Mijn naam is Rianne. Fiftysomething. Geboren en getogen in Brabant, al jaren woonachtig in Limburg. Tegenwoordig in Venlo, dicht bij de Maas.

Soms gaat het leven snel: aan het eind van de vorige eeuw getrouwd, moeder geworden en gescheiden. Nu al twintig jaar alleenstaand moeder van een, inmiddels, 25 jarige Zoon. Naast dat alleenstaand moederschap altijd (bijna) fulltime gewerkt, en meerdere studies gevolgd. Soms met klasgenoten en schooldagen, soms helemaal alleen, thuis op de bank.

Zo rond de tijd dat het zware opvoedkundige werk erop zat, en ik gevoelsmatig van me-tijd kon gaan genieten, rolde ik van de ene op de andere dag het mantelzorg leven in. Eerst voor mijn vader, en na zijn overlijden in 2013, voor mijn moeder. Druk, maar het houdt een mens van de straat.

Eind 2017 werd een reorganisatie van de afdeling ICT aangekondigd. Ook mijn baan was in gevaar maar ik had al werkend en mantelzorgend niet de tijd, ruimte en energie om hier over na te denken. Ik zou wel zien waar het schip strandde.

Begin 2018 overleed, toch nog onverwachts, mijn moeder. Toen al het regelwerk en het leegehalen van haar appartement erop zat, had ik ineens de tijd om over mijn toekomst na te denken. Ik besloot de reorganisatie niet als een bedreiging, maar als een kans te zien. Ik ging dromen. Over een mogelijke carrièrreswitch. Over…

In oktober 2018 begon ik aan de opleiding Online Communicatie & Social Media (NCOI). Met ingang van november 2018 ben ik werkzoekend. Op She’s Changing Lanes schrijf ik over wat de zoektocht naar werk met mij doet. De teleurstellingen, de reflectiemomenten, de inzichten. Een van de belangrijkste inzichten is wel dat ik het communicatievak heel erg leuk vind, maar dat ik ook erg blij wordt van HR-processen en applicaties beheren. Ik ben, zoals ze dat in werkzoekland noemen, ‘breed georiënteerd’. (Voor meer informatie, zie mijn LinkedIn profiel).

Daarnaast komen ook onderwerpen als lifestyle, budgetteren, vrijwilligerswerk en plannen voorbij. Ik heb zelfs een plekje ingeruimd voor Toet & Co. Drie knuffels die mijn duim (bijna) wekelijks aan het werk zetten. Voor ieder wat wils, zou ik zo zeggen.

Rest mij nog je veel leesplezier te wensen.

Laatst bijgewerkt: Oktober 2019