Over

Als ik mijzelf moet typeren zeg ik: Multifunctioneel Bezig Bijtje met Eeuwige Student trekjes. Sinds mijn afstuderen in 1983 en heden ben ik,  op een korte stop om van het moederschap en een expat-uizending naar de States te genieten na, altijd aan het werk en studeren geweest.

De afgelopen 35 jaar heb ik dankzij een gevarieerd baan-en studieaanbod een goed beeld gekregen wat betreft mijn sterke en zwakke kanten. Zo ben ik een crack in het ontwikkelen en beschrijven van administratieve processen,  een dijk van een secretaresse, een zeer behendig computer- en software gebruiker, heb ik een talent om met woorden te spelen en kan ik heel goed potloden punten slijpen. Niet dat ik daar sinds mijn tijd als vrijwilligster op een peuterspeelzaal nog veel aan heb gehad, maar dit terzijde.

Als zwak punt wil ik hier mijn minder goed ontwikkelde leidinggevende capaciteiten noemen. Aangezien ik geen enkele ambitie in die richting (meer) heb kan ik daar wel mee leven. Bovendien weet ik dankzij de burn-out dat geen enkele baan het waard is om je gezondheid er voor op het spel te zetten.

Op dit moment sta ik voor ‘een tweede gat in mijn CV’.  Sinds 2007 ben ik werkzaam als applicatiebeheerder van het HR-pakket en ondanks wijzigingen in pakket, functionele en hirarchische leiding, directe collegae en takenpakket ben ik altijd met plezier naar mijn werk gegaan.  Tot begin van 2018. Met de aanschaf van een nieuw HR-pakket door P&O kwam het beheer van het nieuwe pakket ook bij P&O te liggen. Mijn aandachtsgebied verschoof naar het domein Inkoop en Logistiek. Gelijkertijd werd gestart met de reorganisatie van ICT.

Uiteindelijk heeft deze reorganisatie mij niet geraakt. Sterker nog, mijn baan is nooit in gevaar geweest. Toch maakte juist de reorganisatie dat ik serieus aan de slag ging met de vraag, ‘Vind ik mijn werk nog wel leuk’. Het antwoord was nee. Sterker nog, ik vind het mede vanwege het veranderde aandachtsgebied dusdanig niet leuk dat de geijkte weg in deze, rustig rondkijken naar ander werk en dan afscheid nemen, voor mij geen oplossing (b)leek. Er zat maar een ding op: Een plan bedenken en daarna met mijn werkgever in gesprek gaan.

Ik zocht maar vond weinig ervaringsverhalen op het internet die verder gaan dan het juridische aspect. Daar wil ik middels artikelen op  She’s Changing Lanes verandering in brengen. Hier wil ik jou deelgenoot maken over het afscheid van mijn werkgever, mijn zoektocht naar ander werk, de baankeuzes die ik maak, de opleiding die ik ga volgen, het plannen van mijn tijd zodat ik ook in mindere drukke periodes zinvol bezig ben (en onder de mensen kom) en last but not least, de financiele consequentie(s) van mijn stap. Ter Leeringh ende Vermaecke zogezegd.

Rianne

 

One thought on “Over

Vragen en/of opmerkingen zijn welkom...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.