Over

sheschangingJe hebt periodes in je leven waarin je geen tijd hebt om te voelen of na te denken omdat het leven je opslokt. Je andere prioriteiten hebt. Zoals in mijn geval het, naast een bijna fulltime baan en parttime studie, als alleenstaande moeder opvoeden van een zoon. Iets wat met het verstrijken der jaren makkelijker en makkelijker werd.

Er begon net weer me-time in mijn agenda te verschijnen toen eerst mijn vader (november 2010, overleden juli 2013) en vrij snel daarna mijn moeder met hun gezondheid gingen kwakkelen. Begin februari 2018 kwam mijn moeder te overlijden; eind maart waren wij als familie klaar met het leegruimen van het ouderlijk huis. Het hoofdstuk zorgen voor andere was daarmee afgesloten.  Er was weer tijd om te voelen en te denken. En mén, dat kwam binnen.

Nu speelde ik al een tijdje met het idee dat het tijd werd voor ander werk. Ik had zelfs al wat halfslachtige pogingen tot solliciteren ondernomen om via de normale, zeg maar verstandige weg, van baan te veranderen. Begin april van dit jaar was daar ineens het besef: die normale weg kost meer tijd en energie dan ik te besteden heb. Er vormde zich een doldriest plan in mijn hoofd. Afscheid nemen van mijn werkgever (middels een vaststellingsovereenkomst) om vanuit even helemaal niets op zoek te gaan naar iets totaal anders door een nieuwe studie (NCOI Online Communicatie en Social Media) te gaan volgen en bijpassend werk zoeken.

Misschien niet het meest verstandige plan maar na vijfenvijftig grotendeels verstandige jaren vond ik dat het tijd werd om eens uit de band te springen. Een ander pad te bewandelen. De geijkte route los te laten. Hier op She’s Changing Lanes maak ik de wereld deelgenoot van het effect van deze stap op mijn (dagelijks) leven. Fijn dat je meeleest!

Rianne, 19 juli 2018

NB.Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn eerdere blog, klik hier.

 

6 reacties op ‘Over

 1. Anuscka 17 oktober 2018 / 8:44 PM

  Ha Rianne, ik was even benieuwd naar jouw ‘changing lanes’ naar aanleiding van je reactie op mijn blog; ik snap het. Voor ons was het overlijden (en niet meer hoeven zorgen voor) onze ouders ook zo’n moment van: nu og nooit. En dat werd Denemarken dus… Spannend hoor, gewoon eens even een heel andere koers. Ik blijf je volgen, en wens je hierbij succes!

  Liked by 1 persoon

 2. Sandra Raeijmaeckers 3 september 2018 / 1:07 PM

  Ik heb je gevonden, je leest erg leuk. Veel succes met je zoektocht en je kunt nog altijd schrijfster worden 🙂
  Groetjes Sandra

  Like

  • Rianne 3 september 2018 / 3:17 PM

   Dank je. Uiteindelijk is dat de bedoeling, schrijven ❤

   Like

 3. Marry 25 mei 2018 / 8:26 PM

  Een sprong in het diepe… wat een lef zeg!

  Like

Post hier je vragen of opmerkingen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.