Pioenrozen

Eigenlijk ben ik geen voorstander van snijbloemen. Ik weet het, in de volle grond bloeien tulpen net zo snel (of langzaam, het is maar net hoe je het bekijkt) uit als op een vaas, maar toch. Het voelt niet goed, bloemen die hun leven geven om mijn huis op te fleuren. Hoewel ik volgens die redenatie ook geen kamerplanten zou mogen hebben, want ook die zijn in mijn huis hun leven negen van de tien keer niet zeker.

Toch heb ik de laatste weken regelmatig bloemen in huis. Het thuiswerken rechtvaardige gevoelsmatig die aanschaf. Dinsdag deed ik de boodschappen bij de A-XL-H hier in de stad en zag een paar bijzondere orchideeën staan. Omdat ik een vrij lang lijstje had liet ik de planten staan. Ik loop straks wel naar de A-kleine-H op de hoek, had ik bedacht.

Natuurlijk hadden ze daar die leuke orchideeën niet. De kamerplanten die er wel stonden lieten mijn hart niet sneller kloppen. De pioenrozen, nog helemaal in de knop, wel. Ik aarzelde heel even, en ging toen overstag. Een bos bleek voldoende voor twee vazen en je ziet (zeker die ene grote) de knoppen haast opengaan.

Die kamerplanten komen nog wel een keer.

11 gedachten over “Pioenrozen

 1. Ik vind afgesneden bloemen eerlijk gezegd niet opfleuren. Heb zelfs de paastakken levend gekocht die ploep ik binnenkort ergens in de grond. Staan ze bij iemand in de tuin dan genie tik er uitbundig van.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben gek op pioenrozen, zó mooi. We hebben een erfenis-struik uit de vroegere tion van mijn schoonmoeder nu in onze tuin staan. Helaas, de laatste jaren geeft hij geen bloemen meer.

  Like

  • Ja… Ben nu alleen aan het denken dat die zacht roze ook wel erg mooi zijn..Maar kan niet aan de gang blijven. Deze ‘doen’ het nog wel een tijdje.

   Like

Post hier je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.