Geplaatst in Koffie momentje

Hamsteraar

Op woensdag 11 maart van dit jaar deed ik boodschappen en kocht een verpakking met 6 rollen toiletpapier. Zonder ook maar één enkele rol in de voorraadkast geen overbodige luxe. De dag erop hoorde ik de eerste hamsterberichten maar dacht, het zal zo’n vaart niet lopen. Op zaterdag deed ik nogmaals boodschappen en hoewel de schappen leeg oogde, lag er nog wel het één en ander. Vanuit de idee dat het hamsteren wel over zou waaien, kocht ik geen toiletpapier. Dom, weet ik nu.

Dinsdag, de week erop deed Zoon boodschappen. Toiletpapier stond wel op het lijstje, maar lag niet in het schap. Op woensdag lag er ook niets. Net zo min als afgelopen zondag. Met twee mensen fulltime thuis begon het wel te nijpen.

Ik deed iets wat ik nooit achter mijzelf had gezocht. Ik bezocht meneer Bol en bekeek de toiletpapier voorraad al daar. Gezien de hoeveelheid soorten die uitverkocht waren, was ik niet de eerste die op dat idee was gekomen. Ik bekeek wat er nog wel was, vond het allemaal wel heftig duur maar maakte een keuze en klikte op bestellen.

Gisteren werd het bezorgd. Ik zat net in een teleconferentie toen de bel ging. Zoon maakte open en kwam even later de huiskamer binnen met de buit. Een enorme doos met wc papier. 48 rollen. Ineens bleek de prijs wel mee te vallen.

Al die rollen passen niet eens in het ketelhok maar liggen ter leeringh ende vermaeck boven op de boekenkast in de hal. Zodat ik elke dag eraan herinnerd word dat ik ongewild hamsteraar ben geworden. Gelukkig heb ik schijt aan wat mensen van mij denken :-).

Bron: Instagram Gerrit de Jager

Auteur:

Blogger, beginnend fotograaf & wandelaar. Na anderhalf jaar werkloos te zijn geweest weer aan het werk. Verslaafd aan koffie, sushi & tassen. Iets waar ik minder vaak over schrijf dan je zou verwachten.

22 gedachten over “Hamsteraar

 1. Ik vind het bizar dat het toiletpapier nu serieus op is in supermarkten. Een soort self fullfulling prophecy. Doordat mensen bang waren dat het op zou gaan, gingen ze hamsteren, en nu is het ook op. Lang leve bol.com zullen we dan maar zeggen…

  Like

 2. Haha! Wij hebben altijd een ruime voorraad van alles, dus ook van wc-papier. Dus net voor de gekte losbarstte nam ik nog een nieuw XXL pak van 20 rollen bij de Lidl mee (aanbieding voor 5 euro) terwijl we het vorige pas net hadden aangebroken. Daar ben ik nu wel blij mee…

  Liked by 1 persoon

 3. Begin dit jaar heb ik een pak van 12 kleine rollen gehaald, daar doe ik mee tot eind-mei. Heb dus nig niet de behoefte gehad om te hamsteren. In de winkels die ik bezoek ligt ook voldoende en anders wordt het de Turkse winkel. Mensen durven daar niet te hamsteren. 😉

  Liked by 1 persoon

 4. Vandaag is het mij sinds drie weken gelukt om een aantal rollen te kopen. “Stinkend” duur! , maar ja ik was er door heen. We deden heel zuinig 🙂

  Like

 5. Haha
  Ik ben geen hamsteraar maar heb wel graag voorraad. Met name glutenvrije spullen, daar kan ik een hele tijd mee vooruit. Wc-papier ook, maar dat is hier geen overbodige luxe met 5 volwassenen (bijna) fulltime thuis. Ik moet hoognodig weer eens wat proberen in te slaan.

  Like

Post hier je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.