Geplaatst in Koffie momentje

Frisse neus

Ik weet het. Het is verwennerij zo dicht ik bij de uiterwaarden en de Maas woon. Gevolg is wel dat ik uiterlijk elke drie dagen wel even op de dijk sta om de wereld en met name de Maas in mij op te nemen. Maar ja, dankzij gesnotter van mijn kant, in combinatie met (soms) het braafste meisje van de klas willen zijn, was ik daar al een dikke 2,5 weken niet meer geweest.

Sowieso ben ik de laatste weken nauwelijks buiten geweest. Driemaal snel boodschappen gedaan, en zondag heb ik een uurtje op mijn balkon gezeten. Het staat allemaal niet in verhouding met de normale hoeveelheid buitenlucht die ik krijg.

Vanmiddag branden de zon door het glas op mijn arm. Naar buiten kijkend zag het er heerlijk uit en ik dacht, Fok it. Ik ga straks even wandelen. Want dat mag, als ik maar alleen ga en met een boog om andere wandelaars heen ga, gelukkig nog steeds. Al snotter ik nog wel een beetje. Maar ja, het hooikoortsseizoen is ook begonnen, dus.

Toen deed ik iets wat niet handig was. Ik maakte curry (pittig) en gooide er ook nog een pepertje doorheen. Dat ding lag een beetje zielig te verschrompelen op de fruitschaal, vandaar. Het eten was iets pittiger dan gedacht en mijn ‘verkoudheid’ stak de kop op. Even aarzelde ik of ik wel zou gaan. Even maar.

Het rondje was trouwens bijna net zo kort als mijn aarzeling. Om de een of andere reden gaat het afbreken van conditie altijd veel makkelijker dan het opbouwen. Bovendien hadden mijn oren het koud. Maar lekker was het wel. Misschien loop ik morgen wel met een korte omweg naar het werk. 😉

Auteur:

Blogger, beginnend fotograaf & wandelaar. Na anderhalf jaar werkloos te zijn geweest weer aan het werk. Verslaafd aan koffie, sushi & tassen. Iets waar ik minder vaak over schrijf dan je zou verwachten.

6 gedachten over “Frisse neus

 1. Ik mis het strand. Wandelen doe ik wel gewoon. Dat doe ik altijd wel gewoon. Verder ga ik iedere dag een half uurtje op het balkon zitten. In de zon. Met een podcast. Er stond wel een koud windje, vond ik.

  Like

  1. Gisteren was het lekker op het balkon. Tweemaal een half uurtje buiten gezeten. Vanmorgen was het koud dus heb ik mijn ‘ pas op de plaats’ wandeling gewoon binnen gedaan.

   Like

 2. Als er iets is dat ik de laatste jaren heel hard mis door in de stad te wonen, is het wel “ver kijken”. Weidse einders, mijn ogen rust geven door ver te kunnen kijken. Ik heb dat steeds meer nodig. Dus ik kan maar al te goed begrijpen dat je wanneer mogelijk daar op de dijk staat om rond te kijken 🙂

  Liked by 1 persoon

Post hier je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.