Koffie momentje

Verbouwen, douchen en sollicitatiegesprekken

De verbouwing van badkamer en keuken maakt dat ik een luxeprobleem heb en wel douchen. Honderd jaar geleden wist men niet beter dan eenmaal per week de wasteil via emmertjes water te vullen om te kunnen badderen, maar tegenwoordig behoort dagelijks douchen zo ongeveer tot de eerste levensbehoeften. ‘Jullie kunnen gewoon hier komen douchen,’ zeiden meerdere vriendinnen en ik maakte de eerste douche-afspraak voor vrijdag 10 januari.

Halverwege de laatste dag van het oude jaar kreeg ik een telefoontje van een recruiter. Of ik vrijdag 10 januari op sollicitatiegesprek kon komen. Natuurlijk kan ik dat. Ik appte vriendin A het heugelijke nieuws en zij reageerde met, dan kom je donderdag maar douchen.

Terwijl maandagochtend de huiskamer zich langzaam met stof vulde, keek ik even in mijn mail en zag een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek op donderdag 9 januari staan. Vriendin A ontving wederom een appje, en zij antwoordde met, dan kom je woensdag maar douchen.

Dinsdag tussen de middag zei ik tegen Zoon, ‘Ik denk dat ik Vriendin B even een appje stuur om haar te vragen of zij aansluitend aan haar werk tijd heeft, de spullen die ik voor het goede doel verzameld heb, op te komen halen.’ Waarop Zoon zei, ‘Waarom vraag je niet of we het vanavond mogen brengen?’ Ik bekeek het stofmonster voor mij en zei, ‘Moet ik dan meteen vragen of jij even mag douchen?’ ‘Graag,’ was het antwoord, gevolgd door, ‘Ik app haar zelf wel even.’

Na drie dagen verbouwing is mij één ding heel duidelijk geworden: behelpen met koken is een heel ander verhaal dan verstookt zijn van een douche. Wat voelt schoon zijn na drie dagen stofhappen ongelooflijk fijn zeg.

22 gedachten over “Verbouwen, douchen en sollicitatiegesprekken”

 1. Toen wij de badkamer verbouwden gingen we bij mijn ouders douchen. Handig dat ze zo dichtbij woonden, maar oh wat fijn toen het weer gewoon thuiskon.

  Hoe ging je gesprek vandaag? En voor morgen: veel succes!

  Like

  1. Het gesprek van vandaag ging goed, alleen bleek de vacaturetekst niet te kloppen (geknipt, geplakt en vergeten wijzigingen door te voeren) waardoor ik een verkeerde verwachting van de functie had.Toch is het nog steeds een interessante functie.
   Waarschijnlijk hoor ik morgen meer.
   (Gelukkig woont Vriendin in de buurt. Morgenmiddag vertrekt Zoon haar kant op om te douchen, en neemt dan twee manden was mee.

   Like

 2. Ja, vertel mij wat! Bij mijn eerste verbouwing ging ik douchen op de sportschool waar ik toen nog naar toe ging. De tweede verbouwing heb ik deels in een vakantiewoning doorgebracht. Zonder stof.
  Succes met je sollicitaties!

  Like

  1. Best wel ja. En toen belde er gisteren nog een recruiter over een mogelijke vacature en dan moet je buiten gaan staan om überhaupt iets te verstaan.
   Gelukkig heeft Zoon deze hele maand vrij, zodat ik gewoon tegen elk gesprek ja kan zeggen. Alleen dat fris en fruitig op een gesprek verschijnen is vers twee.

   Like

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.