Lifestyle

Stoppen met uitstellen

Buiten stonden wat planten die hun pot ontgroeid waren, binnen stond een orchidee in een val gevaarlijke hoge pot. Weken geleden had ik mij al voorgenomen daar iets aan te doen, maar iets doen, ho maar.

Tot ik mijn fiets naar de fietsenmaker/Kringloop bracht en even de winkel binnenliep. Ik zag een mooie rode bloempot en zocht nog even verder. Tot ik bedacht dat wanneer ik orchidee in de rode pot ging, de hoge pot vrijkwam voor een van de planten buiten, en het andere ding kon wel in een soepmok die op de nominatie stond om richting kringloop te gaan.

Tevreden wandelde ik via meneer H. naar huis. Daar kocht ik een zakje potgrond en, omdat ik in een nostalgische bui was, een bos bolchrysanten. In de tijd dat die nog in de mode waren, kocht mijn moeder elke week een verse bos.

Eenmaal thuis was ik binnen een kwartier een tevreden mens al heb ik mijn plan niet helemaal uit kunnen voeren. Na zeker vier jaar in een te hoge pot te hebben gestaan, was de orchidee enorm aan de pot gehecht geraakt. Letterlijk. Ik heb de plant uiteindelijk met een hamer moeten bevrijden, waardoor ik nog een soepkom van de ondergang heb weten te redden. Langzaam maar zeker wordt het een plantenzee daar op de vensterbank.

En die vazen van Mam, die schreeuwen toch om retro-bloemen. Of niet soms.

13 gedachten over “Stoppen met uitstellen”

  1. Ja, chrysanten … Maar weet je waarom mensen die kochten? Omdat ze zo lang goed bleven. Wel 4 weken, vooral spinchrysanten. Dan hoefde je maar 1x per maand verse bloemen te kopen. Zuinig! Op den duur werd het dus gezien als een armoedig bloemetje.

    Like

    1. Dat was ook de reden waarom mijn moeder er dol op was. Vanaf het moment dat de chrysant niet meer standaard te krijgen was… Is zij gestopt met het neerzetten van verse bloemen …

      Like

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.