Aan de wandel

Glow Eindhoven

International gezien mag Parijs de lichtstad zijn, als geboren en getogen Eindhovenarin weet ik dat er maar één lichtstad is, en wel Eindhoven. Eindhoven heeft een lichttoren, de lichtjesroute (elk jaar vanaf 17 september) waarmee de bevrijding van Eindhoven wordt gevierd, en de carnavaleske naam voor Eindhoven is ’t Lampegat. Need I say more!

Sinds ik de stad verlaten heb, is het lichtgehalte in Eindhoven verhoogd door middel van Glow, het internationale lichtkunst festival. Let op de volgorde, want kunstlicht festival dekt de lading beslist niet. Tot mijn schande was ik er nog nooit geweest. Tot afgelopen dinsdag. Ik was, samen met Mieke van mickeysplace.nl (inderdaad, weer een blogontmoeting) toch in de buurt, de laatste trein vertrekt pas om 0:19 uur (en dan is Glow allang afgelopen) dus…. Liepen wij samen de route. Ik was heftig onder de indruk. Volgend jaar wil ik weer.

Ps. De foto’s waar ik op sta, zijn door Mieke gemaakt.

27 gedachten over “Glow Eindhoven”

  1. Vanavond kan ook nog. Maar ik vermoed dat het dan beestachtig druk is. Volgend jaar is denk ik beter. Ik poog het in de gaten te houden, om er eerder melding van te maken.

   Like

  1. Echt doen want het is zeker de moeite waard. De hele wandeling is ook reuze gezellig. Her en der zijn rustpunten met koek en zopie stands ingericht.

   Like

 1. Mooi lichtspel. Wij rijden bijna wekelijks vanuit het centrum van België naar Veldhoven om ons kleinzoontje te zien of op te halen. In Eindhoven zelf kwamen we nog nooit.

  Like

 2. Wat leuk dat je weer een blogontmoeting had! Het ziet er prachtig uit, die lichtjesroute. Ik ben ook nog nooit gaan kijken, terwijl er in Amsterdam ook altijd eentje is. Gelukkig kan ik plaatjes kijken bij jou!

  Like

  1. Dit is Glow. Een evenement van een week over een route van ongeveer 5 km.
   De lichtjesroute is langer, gaat bijna door alle wijken van de stad en bestaat vooral uit ornamenten aan huizen en lantaarnpalen. De lichtjesroute is bijna niet te bewandelen. Fietsen of met de auto is beter. Meestal te bewonderen van 18 september tot na de herfstvakantie regio Zuid.

   Like

 3. Al een aantal jaren heb ik de GLOW-wandeling gelopen, al dan niet met camera en statief. Het eerste jaar was ook ik zwaar onder de indruk. Daarna werd het wat minder, want al eens gezien. Tot dit jaar. Deze editie is indrukwekkend en zeker de moeite waard om minimaal 1 keer te gaan kijken. Volgend jaar weer 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Ik was er gisteren. Vlak voor station Eindhoven mocht onze trein niet verder. Daarna toch naar het statiom. Na een paar minuten moesten we onze trein heel snel verlaten. Daarna werden we alle hectiek gewaar.
  Mijn Spaanse schoondochter verteld waarom het in Eindhoven is en het lichtstad genoemd wordt. Philips kende ze natuurlijk wel.
  Ik vond bepaalde onderdelen prachtig.

  Like

 5. Je hebt het maar druk met al die blogontmoetingen! Het ziet er heel tof uit. Ik moet ook maar eens gaan – helaas gaat dit jaar niet meer lukken denk ik.

  Like

Reacties zijn gesloten.