Koffietijd

Glow Eindhoven

International gezien mag Parijs de lichtstad zijn, als geboren en getogen Eindhovenarin weet ik dat er maar één lichtstad is, en wel Eindhoven. Eindhoven heeft een lichttoren, de lichtjesroute (elk jaar vanaf 17 september) waarmee de bevrijding van Eindhoven wordt gevierd, en de carnavaleske naam voor Eindhoven is ’t Lampegat. Need I say more!

Sinds ik de stad verlaten heb, is het lichtgehalte in Eindhoven verhoogd door middel van Glow, het internationale lichtkunst festival. Let op de volgorde, want kunstlicht festival dekt de lading beslist niet. Tot mijn schande was ik er nog nooit geweest. Tot afgelopen dinsdag. Ik was, samen met Mieke van mickeysplace.nl (inderdaad, weer een blogontmoeting) toch in de buurt, de laatste trein vertrekt pas om 0:19 uur (en dan is Glow allang afgelopen) dus…. Liepen wij samen de route. Ik was heftig onder de indruk. Volgend jaar wil ik weer.

Ps. De foto’s waar ik op sta, zijn door Mieke gemaakt.

27 gedachten over “Glow Eindhoven”

 1. Wat leuk dat je weer een blogontmoeting had! Het ziet er prachtig uit, die lichtjesroute. Ik ben ook nog nooit gaan kijken, terwijl er in Amsterdam ook altijd eentje is. Gelukkig kan ik plaatjes kijken bij jou!

  Like

  1. Dit is Glow. Een evenement van een week over een route van ongeveer 5 km.
   De lichtjesroute is langer, gaat bijna door alle wijken van de stad en bestaat vooral uit ornamenten aan huizen en lantaarnpalen. De lichtjesroute is bijna niet te bewandelen. Fietsen of met de auto is beter. Meestal te bewonderen van 18 september tot na de herfstvakantie regio Zuid.

   Like

 2. Al een aantal jaren heb ik de GLOW-wandeling gelopen, al dan niet met camera en statief. Het eerste jaar was ook ik zwaar onder de indruk. Daarna werd het wat minder, want al eens gezien. Tot dit jaar. Deze editie is indrukwekkend en zeker de moeite waard om minimaal 1 keer te gaan kijken. Volgend jaar weer 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Ik was er gisteren. Vlak voor station Eindhoven mocht onze trein niet verder. Daarna toch naar het statiom. Na een paar minuten moesten we onze trein heel snel verlaten. Daarna werden we alle hectiek gewaar.
  Mijn Spaanse schoondochter verteld waarom het in Eindhoven is en het lichtstad genoemd wordt. Philips kende ze natuurlijk wel.
  Ik vond bepaalde onderdelen prachtig.

  Like

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.