Koffietijd

Niet zonder cafeïne

Ongeacht het aantal uren slaap wat ik heb gehad, als ik mijn dag niet met een kopje koffie begin, duurt het even voordat ik echt wakker ben. Met mijn ogen nog half dicht zet ik mijn koffiemaker aan, schuif een beker onder het tuitje en grabbel een cupje uit de bak. Zo ook zondagmorgen. Nog half beneveld zag ik dat het cupje een rode stip had. Decafé. Niet geschikt om mij echt wakker te maken. Het tweede en derde cupje droeg ook een rode stip,

Ik was op slag wakker, en keerde de hele pot om. Na lang zoeken vond ik twee cupjes met cafeïne, de rest was decafé. Eentje voor zondag, en eentje voor maandagochtend*). Al genietend van mijn eerste (en enige) kopje cafeïne van de dag weet ik: maandagochtend ga ik eerst de boodschappen doen, en daarna pas poetsen. Kwestie van prioriteiten stellen. 😉

*) Zijn de winkels in Venlo dan niet open op zondag?, zie ik jullie denken. ‘Jawel, de winkels zijn open, maar met een leuke en drukke week voor de boeg, en een hoofd vol met snot en een stem die vaker niet dan wel aanwezig is, heb ik besloten de zondag de zondag te laten, en lekker te cocoonen.

20 gedachten over “Niet zonder cafeïne”

 1. Bofferd! Ik kan alleen maar decafé drinken anders begin ik te trillen als een zwaar verslaafde alcoholist. Vaak snuif ik aan Man’s verse espresso’s….héérlijk!

  Liked by 1 persoon

  1. Die van DE zijn daarom fijner. Daar heeft de decafé gewoon een eigen kleur. Heel opvallend. Maar ja, Nespresso en Starbucks zijn lekkerder.

   Like

  1. Zo’n boon moet gemalen worden voor beste resultaat, toch?
   Ik heb ook liever met cafeïne alleen ben ik er achter gekomen dat wanneer ik na een uur of twee ‘s-middags aan de cafeïne zit, ik slecht slaap en dat is de bedoeling.

   Like

Reacties zijn gesloten.