Koffietijd

En een scherp mes….

Ik ben dol op IKEA en ben daarom heel blij, dat de dichtsbijzijnde winkels beide op ongeveer drie kwartier rijden van mijn huis liggen. Was dat niet het geval, was ik zo al lang failliet gegaan. De laatste tijd was ik wat vaker bij IKEA, dan normaal gesproken. Ik probeer mijn bezoekjes te beperken, net als de hoeveelheid spullen in de beruchte gele shopping bag.

De laatste keer dat ik ging, kocht ik een keuken en wat accessoires. De keuken kan ik jullie helaas niet laten zien, de accessoires wel. Oorspronkelijk was dit een video, maar helaas voor mij (en misschien wel gelukkig voor jullie) is er iets fout gegaan met de belichting, dus dan maar zo.

In de nieuwe keuken ontbreekt één vrij standaard keuken item en dat is het bovenkastje. In plaats daarvan heb krijg ik twee Kungsfors wandrekken. Vanaf het moment dat ik de keuze heb gemaakt de bovenkastjes te skippen ben ik na aan het denken over wat ik op de wandrekken ga zetten. Met uitzondering van de retro keukenspullen van mijn moeder, sta ik nog in dubio. Ik twijfel tussen voorraden in pot en serviesgoed. Of misschien wel beide. Verder heb ik dadelijk een diepvriezer met drie lades. Een ongekende luxe. Sinds 2011 behelp ik mij met een superklein vriesvak. Het vraagt wel om extra diepvriesbakken. En last but not least gaat mijn keuken van het gas af, en ga ik op inductie koken, waardoor ik afscheid moet nemen van mijn collectie pannen. Sommige zijn nog van mijn moeder geweest, en al 65 jaar in de familie, dus dat is even slikken.

Bovenstaande betekent dat ik nog wat keuzes te maken heb. Vandaar dat ik, toen ik toch even naar IKEA moest om de keuken definitef te bestellen, een aantal proefmonsters heb aangeschaft.

Ik kocht een pepermolen, drie plastic bakken en een glazen voorraadpot in hetzelfde formaat. Twee bijpassende klikdeksels, een bamboedeksel en een spatdeksel, een setje van drie voedseldeksels, twee verschillende flessen (omdat ik niet zeker weet of wekckpotten wel mijn ding zijn) en een pannenset (niet op de foto want nog ingepakt).

Oh ja, en een scherp aardappelschilmes.

6 gedachten over “En een scherp mes….”

 1. Hahaha! Dat mes is wel oké dus. Ik dacht bij het lezen van die plank meteen ‘Een plant! Er moet ook een plant op’. En toen las ik over die pannen, die al 65 jaar in de familie zijn. En toen dacht ik ‘Daar kun je planten in zetten! Dan kun je er een of twee bewaren’.

  Op een of andere manier zit ik in de plant-modus. Ik denk omdat mijn eerste avocadopit wortel schiet.

  Like

 2. Ik vind de voorraadflessen wel erg leuk. Sinds kort werk ik met weckpotten (vorig jaar heel veel gratis gekregen) en dat bevalt mij heel goed.

  Like

  1. Ik vind de flessen ook erg leuk. Ben nog na aan het denken over de weckpotten. Die vind ik erg leuk, en handig (want sluiten goed). Ik vermoed dus dat er daar ook een aantal van gaan komen. Hoewel ik ook met de yoghurtpotjes van Pur ga experimenteren. Voor de kleinere hoeveelheden. Voelt duurxaam.

   Like

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.