12 gedachten over “More than Words (2)”

 1. Het doet me aan Londen denken. Al dat lelijke nieuw tussen het prachtige oud. Maar dit gaat nog een stap verder. Ik ben geen fan. Niet van deze constructie en niet van Primark.

  Like

 2. Alles wordt tegenwoordig maar verbouwd. Meestal ontwerpt een chique architectenbureau het nieuwe ontwerp en daar gaat het mis. “Ze” hebben geen enkele kijk hoe je gebouwen met waarde in hun waarde kan laten staan. Doodzonde.

  Like

 3. Het plaatje roept bij mij associaties op met een krantenartikel van een jaar of tien geleden over textielarbeidsters in India of Bangladesh die levend zijn verbrandt omdat ze vastgeketend waren op hun werkplek waar brand uitbrak. Klinkt te bizar voor woorden, maar ik kijk nergens meer van op. Primark: daar heb ik nooit iets gekocht en dat wil ik graag zo houden.

  Like

  1. Ik ga ook graag met een grote boog om de Primark heen. Iets mindere dramatische associaties, maar Primark staat gevoelsmatig niet voor goed werkgeverschaps en duurzaamheid.

   Like

  1. De Primark is ook niet mijn ding.
   Soms heet iets nog naar wat het was, ook al is het een aantal maal vervangen. Vanaf 18zoveel werd de stadsmuur afgebroken. Dit is een van de laatste onderdelen die nog staat.

   Like

 4. Tja, we leven in een tijd waarin de Action Maria uit de kerk heeft verdreven. Ik ben niet bij een kerk maar toch vind ik dat een verarming.

  Like

  1. En we weten het allemaal. En we roepen allemaal dat er √≠ets’ moet gebeuren, maar onze eigen goedkope prulletjes en kleding, gemaakt aan de andere kant van de wereld, onder omstandigheden waar wij niets van (willen) weten, daar moet je van afblijven. Dat ene prulletje van mij maakt het verschil ook niet, is de redenatie.

   Like

  1. Daar ga ik wel van uit. Die zijn nog uit de tijd dat er solide gebouwd werd. Daarnaast is het cultureel erfgoed. Iets wat de Primakr / fast fashion beslist niet is.

   Like

 5. Jammer hè?
  Ik vind al die oude panden in een binnenstad met moderne winkelpuien ook zo zonde. Vaak kijk ik omhoog en zie dan hoe mooi de gebouwen vaak zijn, maar door al die etalages valt dat niet op.

  Like

Reacties zijn gesloten.