Koffietijd

Wie dit bedacht heeft…?

Ik ging aan de wandel. Dit keer niet meteen richting Maas, maar via een omweg richting het Oosten. Langs de kinderboerderij, de sportvelden en…. over de begraafplaats. Ik neem de achteringang. Het is daar een drukte van jewelste. Meerdere auto’s staan in de berm geparkeerd. Ik vraag mij af of het zo druk is, dat de parkeerplaats bij de hoofdingang vol staat. Maar zoveel mensen zie ik eigenlijk niet op de begraafplaats.

Nog voor de hoofdingang in zicht komt, wordt wandelen zwoegen. Ik verlaat de ‘hoofdweg’ en ga over het gras lopen. Dat loopt een stuk makkelijker dan de kiezelweg waar ik net over wandelde. Ineens heb ik het antwoord op de vraag, ‘Waarom gaat iedereen via de achteringang het kerkhof op. Als die kiezels voor mij als geoefend wandelaar al zwaar lopen, dan is het voor de ouder wordende, en soms niet meer zo best ter been zijnde mens, helemaal geen doen.

Ik vraag mij af wie dit bedacht heeft. Kiezelpaden op een kerkhof? Pffff.

19 gedachten over “Wie dit bedacht heeft…?”

 1. Mijn ervaring is dat de mensen die er het minst verstand van hebben, beslissingen nemen waar de rest van de bevolking last van heeft.
  Hulde aan het nieuwsgierig schaap (-: Je ziet echt dat ze komt aangestormd.

  Liked by 1 persoon

 2. Waarschijnlijk bedacht achter een bureau, zonder verder over na te denken. Paar kuub grint en klaar! Heel handig. Ik erger me te pletter aan dat soort dingen, zeker nu Vriendjelief niet zo mobiel meer is en je dat soort domme dingen dus vaak tegenkomt.

  Like

  1. Kan ik mij voorstellen. Sinds ik met levensloopbestendig wonen bezig ben (don’t ask, misschien volgt er ooit nog een blog over) let ik ook steeds meer op dit soort dingen. Al zit dat opletten er al in vanaf het moment dat ik met mijn moeder rond mocht sjokken. Seniorencomplex met stevige drempels en zware deuren, om er maar een paar te noemen.

   Like

 3. Heb jij de bus moeten nemen? Ik dacht er aan dat die in de spitstijd wel eens druk zou kunnen zijn. Enfin…. ik ben 1,5 uur langer onderweg geweest. Ach… ik had boeken bij me

  Like

 4. Was hier vroeger ook. Ik herinner me dat het met rollator en later rolstoel voor mijn moeder niet te doen was.

  Like

 5. Kiezelpaden zijn water doorlatend.
  Vanuit de Maas is het een makkelijk en goedkoop te winnen bestratingsmateriaal.

  Of het echt zo moeilijk beloopbaar is?
  Mijn ervaring is dat het steeds vaster en makkelijker te belopen wordt.

  Maar de door jouw genoemde begraafplaats ken ik niet ….

  Vredelievende groe,

  Like

  1. Waarschijnlijk is het vers gestort. Kan mij deze ellende niet herinneren. De laag is te dik, te bewegelijk enm voor rollators en rolstoelen nauwelijks begaanbaar…

   Like

 6. Mooie foto’s. Ik was vorige werk niet eens zo ver daar vandaan. Maasmechelen, waar ze een plek rond een meer opnieuw vorm hebben gegeven en waar het mooi wandelen. Jammer genoeg weet ik de naam niet meer..

  Liked by 1 persoon

   1. Ik zal eens kijken hoe het heet. Je kunt zo mooi rond het meer wandelen als je niet opziet tegen een beetje klimmen en dalen af en toe.

    Like

     1. Ondertussen passeer ik net je woonplaats op weg naar Roermond/Maastricht
      En dat allemaal omdat er werkzaamheden zijn in Eindhoven en ik moest omrijden via Nijmegen. Al mijn botten doen zeer van het krap zitten terwijl wij Tegelen bereiken.

      Like

      1. Goede keus om deze route te nemen. Ik mocht vandaag naar Eindhoven en heb beide keren meer dan anderhalf uur over de route gedaan (normaal drie kwartier tot een uur). En dat was buiten de spits.
       Had je het eerder geschreven, had jij (jullie) hier wel even de benen mogen strekken.

       Like

Reacties zijn gesloten.