Koffie momentje

Doel niet gehaald, wel dik tevreden

Zoals ik in Titanenstrijd schreef, heb ik het lezen en een eens geliefde boekenreeks herontdekt. Mijn poging, alle 14 delen van de serie Het rad des tijds (Robert Jordan) in één maand te lezen, is jammerlijk mislukt. Na even aarzelen gooide ik er nog een maandabonnement tegenaan. Waar ik geen €12,99 voor betaalde maar slechts €9,99. Ik heb namelijk geen behoefte aan luisterboeken.

De eerste maand was de maand van herkenning. De boeken die ik toen las, had ik al eens eerder gelezen. Toch werd ik nu weer net zo gegrepen als ooit, toen ik de boeken voor het eerst las. In het Engels, want ontdekt in een Amerikaanse boekenwinkel.

De eerste maand was ook de maand waarin ik op zoek ging naar mijn lees groove. Zoals eerder geschreven las ik vroeger alles wat los en vast zat, maar ook op (ongeveer) elk vrij moment van de dag. Zeg maar, de momenten waarop ik tegenwoordig zinloos over het net surf. Bovendien had ik ook moeite om overdag te lezen, want er moet nog zoveel gebeuren.

Dankzij de productiviteits bootcamp van @MissTrenchcoat heb ik een aantal wijzigingen aangebracht in mijn plan proces. Ineens lukt het mij om een stuk minder te internet surfen en sta ik mijzelf toe om ook overdag te lezen.

Leuke bijkomstigheid. Ik weet nu dat de herinrichting van mijn balkon geslaagd is. Het bankje staat bijna de hele middag in de schaduw, waardoor het zelfs tijdens een hittegolf goed toeven is op mijn balkon. (Al was het nu natuurlijk niet >40 graden op mijn balkon, zoals tijdens de vorige hittegolf.)

12 gedachten over “Doel niet gehaald, wel dik tevreden”

 1. Ik lees dit zittend op mijn bankje in de zon op mijn balkon. Het leven is een feestje, hè.
  Ik lees vooral veel in de trein. 2x een klein half uur per dag. Ik was bang dat ik daardoor nooit echt ‘in’ het verhaal zou komen maar dat valt mee. Soms vergeet ik bijna uit te stappen.

  Like

  1. Dat is inderdaad een nadeel van lezen in de trein. Ik ben ooit wel eens op Tilburg West uitgestapt terwijl ik in Tilburg moest zijn.

   Like

 2. Wat een heerlijk plekje op je balkon is het zo! En ik vrat vroeger ook boeken, maar lees nu vooral blogs en artikelen op het www. En da’s toch anders dan een verhaal waar je helemaal in meegesleurd wordt. Ik mis dat.

  Like

  1. Ik ben een abonnement op de bieb aan het overwegen, maar ben nog niet onder de indruk van het aanbod.
   Het aanbod bij kobo plus vind ik ook niet bijzonder, al was ik heel blij met deze serie. Daarom stop ik er met ingang van maandag ook weer mee.
   Ik vermoed zomaar, dat ik regelmatig boeken ga aanschaffen. Ik ben heel erg van het herlezen. Wil nu de hele serie nogmaals lezen om te zien of ik de aanloop naar de bijzondere ontknopingen gemist heb.

   Like

 3. Leuk balkon! Ik heb de dwarsligger ontdekt. Ik heb er altijd eentje in mijn tas zitten en die tas heb ik altijd bij me. Ik lees nu als ik ergens moet wachten, bij een bushalte, op een terrasje, in de trein, in de bus, op een bankje aan het water….. De boeken vliegen er doorheen zonder dat ik thuis een bladzijde lees.

  Like

Reacties zijn gesloten.