Koffietijd

Grote Blog Schoonmaak

Ik las op Villasappho het blog De ellende van een blogger en bedacht twee, nee drie dingen. Ten eerste was ik uitgekeken op het door mij gebruikte thema. Ten tweede was het de hoogste tijd dat ik eens kritisch naar mijn teksten ging en kijken, en als ik dan toch elk blog aandacht gaf, kon ik meteen de bezem door de afbeeldingen halen.

Deze exercitie heeft geleid tot het herstellen van een eerder gebruikt thema (Twenty Eleven), het verwijderen van een blog of 35, alle op pixabay gevonden foto’s (want geen eigen werk) en meer dan de helft van alle gebruikte eigen afbeeldingen. Wat dat laatste betreft: waar het denkbeeld vandaan komt dat vier middelmatige foto’s evenveel waard zijn als één goede foto, is mij een raadsel. Ik wist niet eens dat ik dat denkbeeld had, terwijl ik er toch dik een jaar naar gehandeld heb. 😉

De meeste blogs die de schoonmaak niet overleefd hebben vallen onder de noemer publiceren om te publiceren, en/of  bestonden grotendeels uit kwalitatief slechte foto’s voorzien van een ongeïnspireerd stukje tekst. De hele serie Mijn Week in Foto’s is gesneuveld, net als een aantal exemplaren van In Woord & Beeld, om maar een dwarsstraat te noemen.

Deze hele actie voelt als back to basic. Daarom heb ik zowel de deel- als de like- functie, het onderdeel gerelateerde inhoud, en de aantallen in de volg-widgets uitgezet. Zonder deze afleiding kan ik mij weer richten op de reden waarom ik een blog heb: mijn liefde voor (creatief) schrijven.  

Zo, dan ga ik nu verder met bedenken hoe ik mijn bloglezers kan attenderen op een nieuw verschenen video, zonder hen de video door de strot te duwen. Iemand een idee? Ik zit nu aan een pinned post te denken, maar betwijfel of zo’n post vaak gelezen wordt.

Bedankt voor het lezen. Fijne zondag (maandag, dinsdag etc) nog!

21 gedachten over “Grote Blog Schoonmaak”

 1. Je site ziet er weer lekker fris uit. Met je vorige was naar mijn idee overigens niks mis hoor.
  Blogjes weg gooien die ik niet aan. Vaak gaan ze weloverwogen online. Zo zonde van al mijn werk haha.

  Like

  1. Dat weloverwogen dacht ik ook… Blijkt dat ik soms niet zo kritsche ben.
   De foto-weekoverzichten waren echt slecht. Misschien niet in woord, wel in beeld.
   Vanaf nu denk ik wat beter na. 😉

   (en nee, met de vorige was niks mis maar ik ben dol op verandering. hoewel… deze layout gebruik ik nu al voor de vierde of vijfde keer… dus zoveel verander ik niet. 😉 )

   Liked by 1 persoon

 2. Ik vind het dus ook heerlijk om een grote schoonmaak te houden, en tijd te besteden aan het optimaliseren van artikelen, verwijderen van irrelevante onderwerpen en het schieten van nieuwe flatlay foto’s voor toekomstige artikelen.

  Like

 3. Ah, ik dacht al te zien dat je blog anders oogde! Leuk zo’n grote schoonmaak. Knap ook, want het kan een enorme klus zijn….

  Liked by 1 persoon

 4. Blogs verwijderen doe ik echt niet, zelfs mijn hele oude blog bestaat nog. Soms gebeurt het wel eens dat ik link naar een oud logje daar en omdat het destijds zoveel werk was heb ik nooit alles nagekeken na het debacle met weblog. Dus dan zoek ik de juiste foto erbij en zet ik alles netjes.
  Voor mij is het ook een soort dagboek.. hoewel nu eerder een maandboek, maar dat komt wel weer 😉 Maar je hebt wel heel veel werk verricht. Fijn toch als het nu weer helemaal naar je zin is!

  Liked by 2 people

 5. Opruimen doe ik niet. Of er veel in oudere blogposts gebladerd wordt weet ik eigenlijk niet.

  Mijn opmaak blijft ook al jaren hetzelfde. Maar dat is meer luiheid. Het uitzoeken van de mogelijkheden doe ik niet.

  Wel probeer ik mijn blogonderwerpen te variëren. Steeds over hetzelfde schrijven probeer ik voorkomen. Of in ieder geval af te wisselen met andere of nieuwe onderwerpen.

  Vriendelijke groet,

  Like

  1. Sommige dingen waren zo ver gezocht… Die hoef ikmij niet te herinneren..(en ik ben heel goed in opruimen van foto’s, agenda’s, dagboeken, websites, etc. zonder er ooit iets van te missen…)

   Like

 6. Och, jeetje. Petje af! Ik doe maar wat en pas nooit meer iets aan. Geen beginnen aan, joh. Stel je voor dat al al die flauwe moppen uit 2005 moet deleten… Dan ben ik wel even bezig. (Ja, echt. Dat deed ik toen. 😦 )

  Like

 7. Omdat ik je blog over het algemeen via de WP reader lees, zie ik geen verandering (en ook nog een mogelijkheid om te liken), maar ik ga nu je site eens echt bezoeken… 😉 Lekker trouwens hè, opruimen…

  Like

  1. Toch nog liken… ? Thanks. Ik ga even zoeken welke instelling er nu weer fout staat.
   Zou trouwens kunnen dat het door de reader komt (want ik zie de optie niet). Die let net zo op persoonlijke instellingen heb ik in het verleden gemerkt.
   Stom gedoe allemaal.

   Antwoorden liken kan zeker nog steeds.

   Liked by 1 persoon

  1. De layout is op zich ook geen bijzondere. Op de hoofdpagina met sidewidget, op de afzonderlijke blogs alleen een footer. Dus je mist niks.

   Like

 8. Lekker bezig dus. Het kan je opeens dwars zitten hè. Ik had net een blog klaar staan maar was niet tevreden met de foto’s en heb op delete gedrukt. Heerlijk!

  Like

  1. Ik heb het meestal achteraf… En laat zo’n blog dan staan want er hebben mensen op gereageerd, oif geliket of whatever. Daar heb ik nu niet naar gekeken. Beneden peil is beneden peil.

   Like

Reacties zijn gesloten.