Persoonlijk

Wat mij er aan deed denken …

Persoonlijk

Ik stipte het in Nogmaals even snel tussendoor al aan. Powerwalken. Vrijdagochtend werd ik tijdens het boodschappen doen aangesproken door Martine. Martine is lifestylecoach en into voeding en beweging. Na een klein leugentje over ontbijten van mijn kant, (in tegenstelling tot mijn antwoord, ontbijt ik niet elke ochtend), begon Martine over powerwalken op dinsdagavond. In groepsverband. ‘Nee,’ zei ik gedecideerd, ‘Dat is niets voor mij. Wandelen moet leuk zijn, en geen verplichting.’ ‘Het is gratis en vrijblijvend,’ antwoordde Martine. Ik zei weer nee, want ons kent Me, Myself & I. Ik ben niet zo goed in vrijblijvend. Dit zeg ik fout. Ik ben hééééĺ goed in vrijblijvend, maar zodra ik iets vrijblijvends niet doe, voel ik mij toch schuldig, want ik heb het niet gedaan terwijl ik vrijblijvend ja heb gezegd. Ik bleef bij mijn nee, en ging verder met boodschappen doen.

Ik kwam niet ver. De dames Me,Myself & I gingen zich ermee bemoeien. ‘Jij kan wel een stok achter de deur gebruiken,’ zei Me. Jij kan wel twee stokken gebruiken,’ zei Myself. En I zei, ‘Jij wilt hier toch blijven wonen, misschien moet je dan ook eens wat meer mensen leren kennen.’ Wat drie stokken niet lukte, lukte de opmerking van I wel. Ik liep terug naar Martine, en pakte een folder. We raakte aan de babel, en bij het afscheid zei ik, ‘tot dinsdag’. Dammed it, dacht ik. Dat is een stok!

Thuis bezocht ik de website van Martine, en likete de facebookpagina met informatie over het powerwalken. Ik las iets over Herbalife en dacht, dat zou wel eens een eenmalige actie kunnen worden. Ooit, dik 25 jaar geleden, heb ik Herbalife gebruikt om van mijn laatste zwangerschapskilootjes af te komen. Dat is gelukt, maar niet op de beoogde manier. Puur natuur wil namelijk niet zeggen anti-allergisch. Ik heb het spul twee weken gebruikt, en daarna heeft het nog een maand geduurd voordat ik weer normaal kon eten. Inderdaad, ik behoor tot een klein percentage mensen wat dat spul niet verdraagt.

‘De volgende keer dat je denkt dat je iets van een afslankmiddel of een supplement nodig hebt, overleg dan even met mij,’ bromde de huisarts en ik beloofde dat te doen. Tegenwoordig heb ik een andere huisarts. Weer eentje die weet dat voeding, vitamines en mineralen belangrijk zijn voor je gezondheid.

Ik besloot dat ik mij door het woord Herbalife niet liet stoppen. Besloot het powerwalken een kans te geven. Ik zocht uit waar het vertrekpunt van het powerwalken precies lag, zodat ik dinsdagavond er in een keer naar toe kon wandelen, fietsen, rijden. Dinsdagochtend stuurde ik een mailtje dat ik er ‘s-avonds bij zou zijn, en dinsdagavond liep ik keurig op tijd het vertrekpunt binnen. En kreeg een Herbalife supplement aangeboden. Wat ik weigerde, met bovenstaande uitleg. De dame in kwestie gaf aan dat het product de laatste 25 jaar sterk verbeterd was, maar drong verder niet aan. Martine wandelde binnen, we babbelde wat, en er kon gestart worden met powerwalken. 

Ik was even bang dat ik het tempo niet bij zou kunnen houden, maar dat viel mij 100% mee. Ik had zelfs voldoende adem over om met Martine en de andere deelnemers te kletsen. Onder andere over… jullie raden het al, Herbalife. Wederom werd er na mijn uitleg, en de melding dat ik alleen in overleg met, en op advies van de huisarts, supplementen gebruik, niet aangedrongen. Dat kan ik waarderen. Dusdanig, dat ik volgende week, wanneer er geen afspraken tussendoor komen, weer mee powerwalk.

Mijn opmerking over de huisarts deed mij er wel aan denken, dat het de hoogste tijd is om mijn bloed weer eens te laten onderzoeken, om te kijken of ik nog wel de juiste aanvullingen slik. Binnenkort maar weer eens een onderzoek aanvragen. 😉 Is dat kletsen over Herbalife toch ergens goed voor geweest. 

17 gedachten over “Wat mij er aan deed denken …”

 1. Ik walk altijd alleen. Meestal 3x per weer een uurtje. Heerlijk. Soms met power, soms zonder. Maar altijd lekker. Zo’n groepje zou voor mij juist een enorme drempel zijn. Ik ben niet zo sociaal, vrees ik.

  Like

 2. Goed van je. Ik wandel iedere dag 10.000 stappen, maar meestal alleen. Soms met mijn man. En tegenwoordig vaak met een podcast op een koptelefoonding

  Like

  1. Ik haal ze niet altijd. Soms ben ik te lui, vaker heb ik mijn tijd verlummeld. Voor vandaag heb ik mijn stappen ruimschoots in the pocket, en ook nog een half uur gefiets.

   Like

 3. Wat ik van Powerwalken kan winden is dat men tussen 7 en 9 km/h loopt, zonder te rennen. Zelf ben ik een stevige doorloper. Loop doorgaans 6km/h, en wordt vrijwel door geen andere loper ingehaald, behalve dan door mensen die rennen. Blijkbaar zijn er niet veel powerwalkers in mijn omgeving. Bij 7 tot 9 km/h denk ik ook eerder aan snelwandelen. Die zie ik hier net zo min, maar dat lijkt me ook nog eens behoorlijk ongezond. Om iets te doen heb ik geen stok achter de deur nodig. De laatste paar jaar loop ik dagelijks 2 x 4km. Als ik iemand tegenkom viind ik het prima en zo niet dan ook. In kuddeverband gaat het bij mij niets worden.

  D3 slik ik ook, maar dan in kalktabletten vanwege botontkalking. Dat was de reden om vaker te gaan lopen.

  Like

  1. Ik wandel regelmatig, maar het is wel het eerste wat ik bij minder weer, grote drukte of gewoon geen zin, laat schieten.
   Ik vermoed dat we met een tempo van rond de 6,5 km per uur hebben gewandeld. In mijn wandelhoogtijdagen haalde ik 7 km per uur. Maar die hoogtijdagen liggen achter mij (al wil ik die conditie wel graag weer terug).

   Like

  1. Mijn lichaam heeft moeite met het aanmaken van bepaalde (noodzakelijke) vitamines en mineralen. Momenteel is dat vitamine D3, dus dat vul ik aan met een pilletje. Verder neigt mijn cholesterol naar te hoog, en daarvoor neem ik rode rijst gist pillen en let ik op mijn eten. Niet te veel verzadigde vetten maar wel gezonde vetten.

   Like

 4. Ik volgde de link naar de facebookpagina en dacht stevige stapmomenten te zien. Powerwalken is net iets anders 🙂
  Ik keek dus naar mensen die een spons uit een emmer pakken en op een andere gooien. En ene pak de bus na het aanraken van wat eigen lichaamsdelen.
  En op het einde van het filmpje stond dus dat de vakantiekilootjes er nu wel weer af kunnen 🙂

  Like

 5. Gisteren bezocht ik de bloedbank.
  Bloeddruk en Hb-gehalte gratis getest en de zekerheid als er opeens iets anders ongezond te melden is dat dan ook gedaan wordt.

  Herbalife zal ik niet gaan gebruiken.
  Iets meer de deur uit zou inderdaad ook voor mij beter zijn….

  Zonnige groet,

  Like

  1. Ik ken de voordelen van bloeddonor zijn.
   Ik ken ook de (fysieke) nadelen, dus ben ik na tien jaar braaf doneren er een aantal jaren geleden mee gestopt. Een vriendin heeft toen het bloeddonor stokje overgenomen.

   Like

  2. ps. Bloeddruk en HB maak ik mij geen zorgen over. Het zijn bij mij vooral vitamines, mineralen en nierfunctie die getest moeten worden. Van de eerste twee heb ik regelmatig tekorten, nummer drie kan aangetast worden door de pijnstillers die ik (helaas) slik.

   Like

 6. Ik snap je eerste reactie heel goed. Ik ben er ook huiverig voor om me ergens op vast te leggen, maar fijn dat het uiteindelijk zo goed beviel! Zelf ga ik het liefst in mijn eentje hardlopen elke ochtend. Dat gaat goed.

  Like

  1. Ik wandel meestal alleen, maar soms is het prettig met andere te wandelen. Al was het maar vanwege de andere routes (want startpunt aan de andere kant van de Maas).

   Like

Reacties zijn gesloten.