… en dan ineens is het lekkerder

Als mensen mij vragen, hoe drink jij je koffie, dan zeg ik ‘zwart’. Dat is bullshit. Ooit dronk ik mijn koffie inderdaad zwart. Dat duurde tot mijn kennismaking met cappuccino, latte macchiato en andere varianten van koffie met (warme) opgeklopte melk. Toen dronk ik mijn koffie thuis zwart, en elders één van de melkige varianten. 

Thuis de koffie zwart drinken duurde tot ik ontdekte dat je met een garde in combinatie met een magnetron, heel makkelijk melk kunt opschuimen. Ik noemde het resultaat cappuccino, maar eigenlijk is dat koffie met melk. Dat ‘eigenlijk’ werd ‘gewoon’ koffie met melk nadat ik melk in mijn koffiebeker had gedaan, en Zoon iets te eten de combi/magnetron inschoof, waarbij hij gebruik maakte van de ovenfunctie. Al ziet cappuccino er leuker uit, dit smaakte niet echt slecht, en ik ben soms van de gemakkelijke, en zo klopte ik nog maar zelden de melk op.

De melk die ik gebruik is halfvolle lactosevrije melk van AH. Tot begin juli. In een poging mijn carbonfootprint ietsjes te verkleinen, stapte ik over op glutenvrije havermelk van het merk Oat Dream. Niet dat ik ooit over havermelk/mout droom, maar goed. Omdat dat spul in de aanbieding was, kocht ik gelijk vier pakken. 

Na mijn eerste kop koffie had ik meteen spijt van die actie. Getverdemme wat smaakte de koffie akelig. En dat terwijl ik dol ben op havermout en soms zelfs de ochtend begin met een kom espresso havermout. Dat is havermout met espresso. Dat is lekker. Maar koffie met havermelk… Brrrr….

Maar ja. Ons bent zuunig dus die havermelk moest op. Bovendien ben ik bekend met de term wennen. En weet je, ergens tussen toen en nu verdween de aversie, al nam ik mij wel voor om weer terug te gaan naar lactosevrije melk. Tenslotte drink ik voor mijn plezier koffie, en niet als straf..

Van de week maakte ik pak vier open, en aten wij stamppot. Om stamppot te maken gebruik ik geen havermelk, dat wil ik Zoon (en mijzelf) niet aandoen. Ik kocht een pak lactosevrije melk, en ‘s-avonds trakteerde ik mij op een kop cappuccino. Met lactosevrije melk. Die voor geen meter smaakte. De rillingen liepen over mijn rug. Getverdemme, wat smaakte ….

Nou ja. Soms moet je gewoon even ergens aan wennen. 😉 Ik denk dat ik het voorlopig bij havermelk houd. Tenslotte duurt het nog maar een kleine twee maanden, en dan begint het havermout seizoen weer. 

28 gedachten over “… en dan ineens is het lekkerder

 1. Ha, grappig ja hoe snel ‘nieuwe’ dingen kunnen wennen. Wij gebruiken alleen maar havermelk – niet om zo te drinken, maar wel voor in de koffie en de pap en de stamppot. Wat mij onlangs verbaasde was het toevoegen van suiker aan… ja, alles eigenlijk. Een tijdje geen cup-a-soep gegeten, en de eerste keer dat ik dat weer deed: zo zoet! Zelfde met tandpasta… had een ‘alternatieve’ uit NL meegenomen, die was op, dus weer ‘gewone’: getver, wat zoet! En echt: het staat op de tube. Suiker toegevoegd aan tandpasta. Na twee dagen proefde ik het niet meer, maar ik ga toch wel op zoek naar iets anders…

  Like

 2. Haha, mooi dit! Ik drink zelf geen koffie. Ook geen thee trouwens. Ik vond het onzin om iets te leren drinken waar ik zo’n weerzin tegen voelde. Doe mij maar kraanwater, nog beter voor het milieu.

  Like

  • Ik drink anderhalf tot twee liter water per dag… En daarnaast een paar kopjes koffie. Gemiddeld drie per dag (daar waar het er ooit tien waren en ik mij verbaasd afvroeg waarom ik niet kon slapen.)

   Like

 3. Zo is het toch ook met glutenvrij brood en dergelijke? Wat wij lekker (of in ieder geval goed eetbaar) vinden vindt een ander op zijn gunstigst niet lekker 😀
  Lactosevrije melk vind ik veel te zoet, zal ook wel kwestie van wennen zijn ….

  Like

  • Ja, smaken verschillen.
   Ik vind lactosevrije melk juist minder zoet dan gewone melk. Ik drink nu eigenlijk nooit meer een bekertje melk. Gebruik dat spul alleen in de koffie, de pap (of cornflakes of zoiets) en door de stamp.
   Ik vond het vooral grappig hoe snel iets went.

   Like

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.