Even snel tussendoor

Zondag 14 juli

Slecht geslapen. De hele dag als een natte dweil op de bank gehangen. Niet vooruit te branden.

Maandag 15 juli
Na tien uur slapen wakker geworden met oor- en keelpijn en een hittegolf aandoende koorts. De bank was wederom mijn beste vriend.

Dinsdag 16 juli

In het kader van you are a wannabe social media expert and you know it ervoor gezorgd dat ik overal (ahum) She’s Changing Lanes heet. Als ik het over overal heb, dan bedoel ik mijn blog, de bijbehorende Facebook-pagina, mijn Instagramaccount en …. tromgeroffel … mijn YouTube kanaal. YouTube kanaal? zie ik jullie denken. Maar jij vlogt toch niet. Sinds dinsdag wel! Het hoe en waarom vertel ik in mijn eerste vlog.

Woensdag 17 juli
Dat vloggen lijkt zo simpel, maar is lastiger dan gedacht. Take tweehonderden zesenveertig (overdrijven is ook een vak) was dusdanig goed gelukt dat ik deze zonder al te veel editten heb kunnen uploaden. Dat editten had ik beter wel kunnen doen, want eigenlijk is dit eerste exemplaar te lang. En te statisch. Maar de kop is er af!!

Donderdag 18 juli

Weer eens gesolliciteerd. Hele CV over moeten typen in één of ander portaal. Normaal een reden om te denken, laat maar. Dit keer dus niet want a) kei leuke functie en b) ik heb op het portaal nog twee leuke vacatures ontdekt. Bovendien is het voor een goed doel. 

Vrijdag 19 juli

Hebben jullie de commotie rondom de Faces app meegekregen. Dé app waarmee je jezelf op foto kunt verouderen? De privacyvoorwaarden zijn nog soepeler dan die van bijvoorbeeld Facebook, waardoor je zo ongeveer de hele inhoud van je telefoon aan de makkers overhandigd. Enfin, ik heb die app helemaal niet nodig. Ik weet, dankzij lieve familieleden die mij daar bij elke ontmoeting weer op wijzen, dat ik steeds meer op mijn moeder ga lijken.

Toch was ik niet voorbereid op de actie van Google Foto. Bij het open van Google Foto bood de Google Assistent aan een selfie animatie te maken. Niet nadenkend klikte op start. De eerste foto die de Assistent toonde was er eentje van Mam, een dag of vijf voor haar overlijden. Compleet met zuurstofslang. Dank je wel Google ;-/. Ik heb de animatie meteen uitgezet. Op je moeder lijken is niet erg, maar er zijn grenzen. 

Zaterdag 20 juli

Wederom bij Plieger, de sanitair specialist,  binnengewaaid. Ik verbouw op een budget, en wat ik uitgezocht had, past niet helemaal binnen dat budget. In goed overleg met de verkoper een paar aanpassingen doorgevoerd, waardoor ik nog steeds een hele mooie badkamer krijg, maar voor mij wel betaalbaar. Fijn wanneer mensen met je meedenken (en niet op je gemoed spelen).

18 gedachten over “Even snel tussendoor

 1. Afgezien van het ziek-zijn ben je weer goed bezig. Hoop dat je inmiddels opgeknapt bent. Rare actie van die app trouwens. Bah! En oh ja, ik ga me natuurlijk wel abonneren op jouw You Tube-kanaal, hè. Ik wil niks missen.

  Liked by 1 persoon

  • Rare actie… Tja, de app is door een land ontwikkeld. Rusland in dit geval. China gebruikt de Huawei, Nederland deed haar best om de sleepwet er door te krijgen, de Amerikaanse overheid voert al jarenlang druk uit op Apple (met andere woorden, de overige fabrikanten zijn al overstag gegaan) om toegang tot de systemen…
   Big Brother en zo..
   Maar wel ‘grappig’ dat een meerderheid van de Nederlanders tegen de sleepwet is, en dan wel zo’n app installeren….

   Dank voor het abonneren. Daarmee zit ik nu op drie … 😉

   Like

 2. Je bent druk bezig! ik kijk zelf nooit vlogs omdat ik ze saai vind en mijn aandacht er niet bij kan houden. Op blogs lees ik het liefst.

  Liked by 1 persoon

 3. Ha, leuk je ook eens te horen en zien! Eens met de feedback van Marry. Ik vind het stoer dat je dit doet (en ik snap al die werkgevers wel hoor, dat scheelt een hoop mensen uitnodigen voor gesprek als je ze al hebt kunnen horen en zien). Succes, met vloggen én solliciteren!

  Like

 4. Niet naar de kapper gaan hoor, je haar zit perfect zo.
  Zelf hou ik niet van vlogs of podcasts. Geschreven tekst kan ik makkelijker eens vluchtig doorlezen of stukjes overslaan.
  Opbouwende kritiek dan maar. Je bent af en toe onverstaanbaar. Dit ligt niet aan je accent, het klinkt wat binnensmonds of er zit geluid door. De storende “ttt” is al bekend, er zitten nog wat andere geluidjes in. Ik weet niet of je daar zelf content mee bent, het is bezijden de eigenheden waarmee je onderscheidend wilt zijn. Je hebt een mooie mimiek en gesticuleert. Dat brengt beweging in een zittende houding. Dus ik zeg: well done, ga zo voort.
  Leuk om je weer eens te horen en zien.

  Like

 5. Ik zal duimen voor de sollicitatie. Mmm, een filmpje van 16 minuten kijken, daar heb ik even geen tijd voor. Less =more zou ik zeggen. ;-).

  Like

 6. Je zegt het zelf oefening baart kunst. Ik ben geen fan van vlogs omdat ik liever muziek luister maar als ik dan iemand zou volgen dan ben jij het. Als je onder de 10 minuten blijft.

  Like

Reacties zijn gesloten.