Bijpraten

In Woord en Beeld (4)

Maandag 1 juli

Ik stond net in de supermarkt toen mijn telefoon ging. Ik drukte op de groene knop, probeerde de groene knop te verschuiven, maar ho maar. Om het over te laten komen alsof ik bewust niet opgenomen had een appje gestuurd, Sta in de winkel. Eenmaal thuis contact opgenomen, en aansluitend aan het uitpakken van de boodschappen even op de fiets de Maas overgestoken. Fijn dat er bruggen zijn.

Dinsdag 2 juli

Auto moest naar de garage. Bij het maken van de afspraak aangegeven dat ik bleef wachten. Ging in de wachtruimte zitten lezen.  Slotcouplet  van Sander de Hosson. Werd er soppig van. Voordat ik compleet in tranen uit zou barsten, aan een ander boek begonnen. Snif.

Woensdag 3 juli

De hele dag zin in chocolade. Tijdens het boodschappen doen sterk geweest. ‘s-Avonds was de kracht over en naar de winkel gewandeld. Schijnheilig als ik ben, nog wat extra dingen gekocht zodat men niet zou denken dat ik alleen voor die reep chocolade kwam. Watje dus. 

img_20190706_193932Donderdag 4 juli

Uitgescholden door een ekster. Op de balkonrand heeft twee weken lang een bordje suikerwater voor de bijtjes gestaan. Ekster kwam regelmatig een slokje nemen. Donderdagochtend het bordje opgeruimd. Werd opgeschrikte door een kwetterende ekster, die meerdere keren met zijn (haar) snavel tegen de balkonrand tikte waar is mijn water gebleven! Toen ik mijn telefoon pakte om een foto te maken, vloog hij (zij) weg. Volgens mij is hij (zij) later nog even terug gekomen. Mén, wat een meuk.

Vrijdag 5 juli

Van de week verse glutenvrije ravioli van meneer H. gegeten. De ravioli smaakte prima, de vulling vond ik wat minder. Vrijdag de groene erwten fusilli van diezelfde meneer geprobeerd. Smaakte prima. Mooie manier om extra groenten binnen te krijgen.

Zaterdag 6 juli

Samen met Zoon naar crematie van echtgenoot van dochter van een vriendin geweest. Zoon en ik hebben beide met/voor hen (zowel moeder als dochter) gewerkt. Echtgenoot was zeer geliefd binnen de Backstage Chevy Club. Kist werd onder geronk van motoren naar crematorium gereden op stokoude pickup. De auto’s stonden tot in de woonwijk geparkeerd. Mensen stonden tot op het plein voor het crematorium om het afscheid te volgen omdat er in de zaal en in de hal al snel geen plaats meer was. 

Net voor de dienst begon, zette een jochie van een jaar of 9 een fles naast de kist. De begrafenisondernemer vroeg waarom. Zodat iedereen daar wat geld voor N (zoontje van de overledene) in kan doen omdat zijn vader niet meer voor hem kan sparen. Kippenvel.

12 gedachten over “In Woord en Beeld (4)

 1. Ik verwachtte eerst een post over dat je juist bewust niet op wilde nemen omdat je in de supermarkt was. Maar je wilde dus juist wel opnemen, maar dat lukte niet?

  Like

  1. Ik wilde opnemen,om te zeggen dat ik in de supermarkt stond en terug zou bellen,maar dat lukte niet.
   Normaal neem ik de telefoon in de winkel niet aan, maar voor sommige mensen maak ik een uitzondering. Vriendin is daar één van.

   Like

 2. Leuk beschreven week. Plussen en minnen, lach en traan. Het echte leven. En binnenkort een ekster met de vogelvariant van diabetes, namelijk type III, zich uitend dmv roodborstjesgedrag (tikken tegen raam en krijsen ‘ laat mij er in’).
  Tevens protest bijeenkomsten van tekortkomende bijtjes.

  Wie ontfermt zich nu over zoontje N?Wie geeft hem zijn portie warmte?

  Liked by 2 people

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.