Bijpraten

Mijn Week in Woord en Beeld (1)

Ik probeer het nog een keer om een weekoverzicht bij te houden. Dit keer in Woord en Beeld. Dat maakt het wat makkelijker. Denk ik.

Pinkstermaandag 10 juni
In een ruige bui éénvijfde straatje staatsloten gekocht. Bleek geen goed idee. Volgens de staatsloterij ben ik een winnaar, maar ik zie dat toch anders.

Dinsdag 11 juni
Vriendin had mijn fiets te leen gevraagd. Dinsdag naar haar toe gefietst. Na de koffie met een grote omweg naar huis gewandeld. Echt, ik loop liever. ś-Middags op de kleintjes gelet; als een ander het niet doet, doe ik het zelf wel.

 

Woensdag 12 juni
Bij binnenkomst in de kamer was de lucht zwaar van de zoete geur van de pioenrozen. Weet nu waar mijn hoofdpijn van de laatste week vandaan komt. Hoe mooi ze ook zijn, er komt geen pioen meer in. Na het openen van mijn mail afwijzing nummer zoveel gevonden. Echt, al die bedrijven weten niet wie ze laten gaan.

20190612

Donderdag 13 juni
Grootste deel van de dag bezig geweest met mijzelf verkoopbaar maken op LinkedIn. Aansluitend naar de stad gespoed. Had om zes uur een afspraak met ex-Collegadin. Plaats van afspraak: Stek, koffietentje in de bibliotheek. Ik was een half uur te vroeg, ging in de rij staan en bestelde een ijskoffie. ‘Tot hoe laat zijn jullie open?’ vroeg ik. Tot vijf uur. Het was bijna half zes. ‘Ach, ik ben toch nog bezig, dus waarom niet!’.  Op weg naar huis net niet nat geregend. Yeah!

 

Vrijdag 14 juni
Naar Walk & Talk geweest. Onderwerp: Werken in Duitsland. Ben superblij dat ik geen woord Duits spreek, want men, wat komt daar enorm veel bij kijken. Aansluitend fotosessie gedaan. Wil een nieuwe foto bij Elke reis begint met een eerste stap (zie zijbalk). Was lastig om alle mensen te omzeilen. ‘Misschien bij die trap,’ zei Vriendin. Enthousiast vloog ik de trap op, verstijfde, en leunde enigzins krampachtig tegen de balustrade. Het geheel bleek hoger dan ik had gedacht en ik kreeg spontaan een aanval van acrofobie. Hoogtevrees in normale taal.

20190614_beetje hoog

Zaterdag 15 juni
Knoop doorgehakt en nieuwe telefoon besteld. Dinsdag wordt hij geleverd. Daarna sollicitatiebrief geschreven. Een gemeente in de regio zoekt een energieke medewerker. Search no more!

Zondag… zondag heeft pech. Die mag niet meedoen.

12 gedachten over “Mijn Week in Woord en Beeld (1)

 1. Leuk overzichtje! Fijn die klantvriendelijkheid bij Stek. Al vind ik half zeven weggaan dan wel heel erg laat. Ik loop om vijf uur de deurstijl er uit op het werk.

  Like

  1. Ja maar ik ben geen echt Venloos Maedje. Ben geboren en getogen in Eindhoven, voor de liefde naar Limburg verhuisd, en uit liefde voor mijn kind hier blijven plakken.
   Ik versta Duits wel goed. En tekstverklaren ging ooit ook prima. Maar qua praten maak ik er een zooitje van.

   Liked by 1 persoon

 2. Hoogtevrees slaat in, herkenbaar. Heftig wolkje was dat en wat leuk dat ze zo makkelijk zijn in de bibliotheek! Dat zie ik helaas wel eens anders.

  Like

  1. Stek, de koffieshop in de bibliotheek, staat eigenlijk los van de bieb. Aangezien die open is tot acht uur, mocht ik sowie gaan zitten (studeren). Dat ik ook nog koffie kon kopen, vond ik echt wauw. Tegen half zeven vertrok deze mevrouw. Ex-collegadin was er toen ook, en ze kwam nog even vragen of we nog iets wilde drinken. Echt wel klantvriendelijk.

   Like

 3. Dat heb ik dus met met fresia’s, hyacinten en lelies. Vreselijk hoe die stinken. Ik heb helemaal geen planten en bloemen in huis. Principes snap je. Ik vind dat vies. Mooi voor in de tuin, maar verder… nee.

  Liked by 1 persoon

  1. Tegenwoordig heb ik weer wat meer planten in huis, maar niet teveel. Ik heb de avocado ook weer het balkon ‘opgeschopt’. Da’s toch een buitenplant en dat aanstellerige gedoe van meteen maar bruine bladeren krijgen is niet anders dan dramaqueen-gedrag.

   Like

Reacties zijn gesloten.