Bijpraten

Vacature gestuntel: een voorbeeld

Zoals elke (doordeweekse) dag nam ik dinsdag de nieuwe vacatures door. Mijn basis zoekwoorden zijn: HR, applicatiebeheerder, functioneel beheerder, marketing medewerker, communicatie medewerker, en verder alles wat daar ook maar enigszins op lijkt.

funtioneel appilicatie beheerder

Vandaar dat mijn oog op bovenstaande vacature viel. Al moest ik wel tweemaal kijken. Twee fouten op drie woorden. Ik nam mij voor om, mocht ik solliciteren, hier iets van te zeggen. De functie inhoud viel tegen. Was niet helemaal ‘mijn’ ding.

Toch stuurde ik een mailtje. Wat niet meeviel, want het betreft een uitzendbureau wat betekent dat ik 100.000 gegevens achter moet laten om überhaupt een mailtje te mogen sturen. Ik vond het wel een aardig mailtje. Heb zelfs nog verwezen naar mijn artikel, vacature gestuntel.  Ik kreeg een standaard ontvangstbevestiging en deponeerde dat ding in de prullenbak.

Nu ben ik niet nieuwsgierig, maar wil wel graag alles weten, dus woensdagavond zocht ik op de site van het uitzendbureau naar de betreffende vacature. Tot mijn grote verbazing staat de vacature nu tweemaal op de site. Eenmaal met de bekende fouten in de functiebenaming, en eenmaal met een compleet andere functiebenaming.  

 

Nu vraag ik mij af: is de mailbox niet bijgewerkt en stond die tweede vacature er dinsdag ook al? Of is de tweede vacature een tweede poging, en is men vergeten de oorspronkelijke vacature te verwijderen? Ga ik, anders dan de standaard ontvangstbevestiging, nog een reactie krijgen? En, last but not least, is het toeval dat mijn LinkedIn profiel woensdag tweemaal door iemand met de functietitel recruiter is bekeken?

Mocht ik er ooit achter komen, laat ik het jullie weten. 😉

Later kwam ik deze tegen. Een deadline die alleen Marty McFly kan halen!

deadline

Of de website van de betreffende detacheerder is al een tijdje niet meer bijgewerkt, of een missertje. Wie zal het zeggen. Natuurlijk heb ik het even gemeld. Ik begin er lol in te krijgen.

23 gedachten over “Vacature gestuntel: een voorbeeld

  1. Dat zou kunnen, maar wat schiet je daar als uitzendbureau mee op? En dan ook nog met zulke fouten.
   De tweede vacature staat bij een detacheringsbureau en heb ik daar wel eens vaker voorbij zien komen. Dat zou inderdaad wel eens een fake vacature kunnen zijn. De fout en het idee dat, maakt dat ik zoń bureau een stuk minder serieus neem.

   Like

    1. Oké… Dat verklaart wel het een en ander. Niet eens zozeer op het gebied van deze fouten, maar wel sommige andere ‘bijzondere’ afwijzingen die ik heb gehad. Wat wel maakt dat ik juist met die bureau’s niet (meer) in zee wil, dus echt veel ermee bereiken (in mijn geval) doen ze niet.
     Bedankt voor deze opheldering. Blijft toch een leuke nieuwe rubriek (denk ik) .

     Like

 1. Oh, dat zijn twee flinke fouten inderdaad. Best genant. En wat wonderlijk dat het zo moeilijk is om te reageren via zo’n uitzendbureau zeg.

  Like

  1. Je moet je eigenlijk inschrijven als werkzoekende… maar daar had ik weinig trek in. Dat doe ik liever via een persoonlijk gesprek.Of via een sollicitatie op een vacature die mij aanspreekt.

   Like

   1. Wanneer je dit aan mij vraagt: ik weet dat dus niet. Het lijkt mij dat die behoefte er wel is, want man o man, wat ik allemaal niet tegenkom…Dan bedoel ik privé, maar zeker ook zakelijk. Ik verbaas me er vaak over hoe onbelangrijk men dit blijkbaar vindt in zijn presentatie. Althans, daar lijkt het op, wanneer men er zo slordig mee is.
    Ik kan me niet voorstellen dat ze niet werkzaam zijn, maar waar?? Als ik dàt eens wist?

    Groet terug.

    Like

   1. Ik vind het ook echt leuk om te doen. En ‘help’ zo veel mensen. Ook flyers, folders, brieven, sollicitaties, werkstukken, website teksten. Hele scripties heb ik ‘gedaan’ voor vrienden/familie. Allemaal als vriendendienst. Maar serieus, als ik zou weten hoe ik dit betaald zou kunnen doen…? Ik heb dit vooralsnog niet kunnen vinden (of ik weet de weg heel slecht, dat kan natuurlijk ook.)

    Like

  1. Mijn zoekveld is enorm divers…Op deze manier mis ik niets.
   Volgende maand ga ik mij bij één of twee uitzendureaus inschrijven. Sta nu vooral bij ICT-dertacheringsbureaus ingeschreven.

   Like

  1. Ik zoek dagelijks naar werk. Het wordt mij namelijk niet op een presenteerblaadje aangeboden.

   PS. Ik ben een tijdje corrector geweest. In mijn Philips-jaren. Leuk werk. Toch mis ik wel eens ‘dingetjes’.

   Like

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.