Bijpraten

Net werken

Het voordeel van even geen werk hebben is dat ik tijd heb om vrienden te helpen met dingen waar ik net iets meer verstand van heb dan zij. Zo heb ik van de week de nieuwe (concept) website van een vriendin van voor naar achteren doorgetest. Gekeken naar de layout en de navigatie-onderdelen. Gecheckt of de linkjes wel werkte, de tekst consistent, en of de layout wel prettig oogt op een mobieltje. Kwam al die opgedane theoretische kennis met betrekking tot webdesign toch nog van pas.

Een dag later nam ik eens goed de tijd om de moduleopdracht van een klasgenoot door te nemen. Ik heb dat onderdeel al met goede resultaten afgerond waardoor ik mij bijna ervaringsdeskundige mag noemen.

Beide dingen waren leuk om te doen. Al was het maar omdat ik hierdoor het gevoel kreeg mijn opleiding niet voor niets te doen. Dat ik barstensveel heb geleerd.

Bovendien hield het mij van de straat. Twee dagen lang. Ik was even vergeten hoe dat was, twee dagen lang intensief testen, controleren, aanvullen, adviseren en documenteren. Het voelde net als werken. Het voelde goed. Ik kan het nog. 

Het was ook vermoeiend. In eerste instantie dacht ik dat ik het werken ontwend was. Dat ben ik natuurlijk ook. Ondertussen weet ik dat het dat niet (alleen) is. Terwijl de mussen door de hitte dood van het dak vielen heb ik kans gezien een koudje op te lopen. Mijn zakdoek wijkt momenteel niet van mijn zij. Tja, je kan maar ergens talent voor hebben.

10 gedachten over “Net werken

  1. Sympathiek en fijn dat je anderen helpt! En ik kan me voorstellen dat het fijn is om te merken dat je bepaalde kennis en vaardigheden hebt opgedaan en kunt benutten. Beterschap gewenst!

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.