Loopbaan

Helaas

Natuurlijk wist ik het al.

Wanneer de sollicitatiegesprekken in week x gepland staan, en je hebt de vrijdag voorafgaand aan week x nog geen uitnodiging om op gesprek te komen ontvangen, dan is het duidelijk. Jij bent, ondanks alle inspanningen om een mooie brief te schrijven en zelfs een filmpje op te nemen, bij voorbaat niet geschikt bevonden voor de betreffende functie.

Nu heb ik een HR-achtergrond en weet dat sommige organisatie de twijfelgevallen niet meteen afwijzen, maar wachten tot na de eerste gespreksronden. Vallen de toppers uit de briefselectie in het echt dan tegen, vallen zij terug op de twijfelgevallen.  

Dus had ik nog een sprankje hoop, al weet ik vanuit diezelfde achtergrond, dat laat afwijzen meestal op een tekort aan handjes wijst. Enfin, om een lang verhaal kort te maken: mijn hoop is vervlogen, de afwijzing is binnen.  

Ondanks een lichte teleurstelling op naar de volgende sollicitatie. Al dan niet met filmpje! Op een dag gaat het goedkomen!

11 gedachten over “Helaas

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.