Ze waaien met alle winden mee

Aan het eind van de zomer kocht ik een bosje lampion takken voor in de vaas op de balkontafel. Iets fleurigs, voor als de rest van de planten uitgebloeid waren. In de weken die volgde verloren de lampionnen langzaam hun kleur, maar niet hun pracht. De steeds doorschijnender worden lampionnen gunde de wereld een blik op hun vruchten. En uiteindelijk waaide de afzonderlijke lampionnetjes met alle winden mee.

Het was de hoogste tijd voor iets anders. Maar wat? De meeste bloemen zijn snel uitgebloeid. Bovendien staat de vaas op het meest winderige plekje, het warmste plekje, het droogste plekje, het koudste plekje. Vandaag nachtvorst, morgen een felle zon, terwijl de Maaswind aan de blaadjes trekt. Welke bloem kan daar tegen?

Tijdens het tuincentrum bezoek vorige week zag ik de oplossing. Een nepper. Nou ja, zes neppers, want één zo’n takje ziet er erg zielig uit in die grote vaas. Ik was tevreden.

Woensdagavond  ging het waaien. Hard waaien. Ik zette de vaas tijdelijk onder de bank, op de grond, uit de wind. Donderdag leek de wind te zijn gaan liggen, en verhuisde de vaas met neppers terug naar de tafel. Tegen de klok van drie uur wandelde ik even het balkon op. Tevreden keek ik om mij heen, tot mijn oog op een lege vaas viel. De neppers waren weg.

Gelukkig waren ze niet ver gevlogen; lagen bij de overburen op de oprit. Eén sprintje naar beneden later was de vaas weer gevuld… en staat weer op de grond. Leuk hoor, van die neppers die met alle winden meewaaien. Maar ik moet wel iets gaan verzinnen om ze in de vaas te houden. Tenslotte ben ik niet altijd in de buurt om de vaas op de grond te plaatsen. En om de vaas daar nu standaard te laten staan, is ook weer zoiets.

Nou ja, komt tijd komt raad. Of heeft iemand een brainwave?

14 gedachten over “Ze waaien met alle winden mee

Voeg uw reactie toe

    1. Aan elkaar binden heb ik over zitten denken, alleen valt dan het frivole effect een beetje weg. Maar ik denk dat het zeker 70% van het probleem oplost (zeker als de steeltjes zo dwars blijven staan als ze nu doen. Dan kunnen ze niet meer uit de hals waaien.)

      Liked by 1 persoon

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: