Midden in de spits

Lang geleden was mijn plan om het werkritme zoveel mogelijk te bewaren. Op tijd naar bed, op tijd opstaan, en de activiteiten op een vast moment inplannen.

Op tijd naar bed gaan bleek lastiger dan gedacht. Ineens bleek ik House leuk te vinden. Het werd winter. Op tijd opstaan voelde als onnozel. Waarom in een koude kamer gaan zitten, als je ook in een warm bed kunt liggen. Over het inplannen van activiteiten op vaste momenten wil ik het verder niet hebben. Ik doe alles wat er moet gebeuren, maar doe dat wel structuurloos. Vaak is het tegen de avond een race tegen de klok.

De laatste weken lukt het op tijd opstaan steeds beter. Op tijd naar bed gaan daardoor ook. Alleen het starten met nuttige dingen doen kwam niet echt van de grond. Best wel frustrerend. Dan ben je om zes uur up and about, komt er tot een uur of twaalf niets noppus nadah uit je handen.

Het werd maandag 15 april. Met een vrijdagse stok achter de deur, en afspraken op dinsdag en woensdag, was mijn to-do lijst langer dan lang. Om half zeven stond ik naast mijn bed. Om kwart voor zeven zat de eerste was in de machine. Om zeven uur lag de zondagse was gevouwen in de kast. Om acht uur was ik klaar met de administratie, en blonk de toilet.  Tijd om te douchen.

Eenmaal klaar met douchen, was het tijd om de boodschappen te gaan doen. Maar eerst tanken. Ik rijd de straat uit, zo de ochtendspits in. Dat was al een tijdje geleden. Enfin, om een lang verhaal kort te maken: tegen twaalven heb ik mijn hele to-do lijst voor maandag klaar en begon ik aan een karweitje wat voor donderdag gepland stond. Aansluitend wandelde ik nog even naar de stad.

En daarna…was het tijd voor een beloning. Een paar uur lezen in de zon. De beste motivatie om deze voortvarendheid vast te houden. 😉 Alleen die spits moet ik zien te vermijden. Stilstaan was, en is nog steeds, geen hobby van mij.

13 gedachten over “Midden in de spits

Voeg uw reactie toe

  1. Heel soms zitten we ook wel eens al om 7 uur aan het ontbijt, maar meestal wordt het wel 8 uur half 9. Dat is ook het eerste wat ik doe. Alleen op zaterdag zoek ik voor ik naar beneden ga de was uit. Dan kan er vast een draaien. Sinds mijn nieuwe wasmachine (1.5 jaar geleden) heb ik meer tijd nodig, want de wassen duren veel langer dan met de oude machine.

    Like

  2. Wow dat is flink zeg, ik wou dat ik me ook aan zulke planning kon houden. Ik maak ongelofelijk veel to do – lijstjes, maar slaag er nooit in deze volledig af te werken … #werkpuntje voor mij!!

    Like

  3. Ik houd erg van structuur en heb dat ook wel nodig om goed te functioneren. Ik werk vanuit huis: mijn kantoortje is achter de keuken als ik de hele dag in bed wil blijven liggen dan zou dat op zich kunnen, maar dan voel ik me niet prettig. Daarom sta ik altijd om 6.30 op en ga dan aan het werk.

    Like

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: