Geplaatst in Koffie momentje

Wie houdt wie nu voor de gek?

Ik ben een chocolademonster. Een ex-chocoladeverslaafde. Maar zoals met alle verslavingen kom je er nooit helemaal vanaf. Gevolg: Neem ik eens een stukje chocolade, moet meteen de hele reep op. Gaat meteen de hele reep op kan ik beter zeggen. De t.h.t. datum op een zak M&M’s vind ik de grootste kolder die er is, net als de bijgevoegde plakstrip. Eéntje betekent allemaal.

Gisteren had ik ineens zin in chocolade. Ik was tegen de wind in naar een vriendin gewandeld om samen te lunchen. In de stromende regen, met striemende wind, was ik huiswaarts gekeerd. Ik was nat, had het koud, en moest nog even naar de supermarkt. Een slechte combinatie.

In de winkel pakte ik brood en beleg en stevende op het rek met chocolade af. Kwijlend keek ik naar de V.erkade repen. Een keuze maken bleek moeilijk. Toen zei een klein stemmetje, ‘Doe het niet. Chocolade is niet goed voor je.’ Kleine stemmetjes zijn bij mij zelden alleen. Een tweede stemmetje zei, ‘Pak iets gezonds, wat toch je suikerbehoefte bevredigt.’

Op weg naar de groente- en fruitafdeling liep ik langs de zuivel vitrine. Mijn oog bleef steken bij een E.xellent koffietoetje. Het bleek glutenvrij. ‘Daar zit evenveel rottigheid in als in een reep chocolade,’ zei het eerste stemmetje.  ‘Toetjes zijn goed voor je,’ zei stemmetje twee. Ik mag dat stemmetje wel.

Onderweg naar huis mengde stemmetje drie zich in het gesprek. ‘Eigenlijk best wel bijzonder. Eet je een hele reep chocolade in je eentje op, ben je een vreetzak en voel je je schuldig. Eet je je toetje op, ben je goed bezig. Wie houdt nu wie voor de gek.’  

Auteur:

Blogger, beginnend fotograaf & wandelaar. Na anderhalf jaar werkloos te zijn geweest weer aan het werk. Verslaafd aan koffie, sushi & tassen. Iets waar ik minder vaak over schrijf dan je zou verwachten.

15 gedachten over “Wie houdt wie nu voor de gek?

 1. Jeetje, je bent wél streng voor jezelf. Als het toetje nu maar gesmaakt heeft…

  Like

 2. Poeh, hier gelukkig geen stemmetjes die het (niet) met elkaar eens zijn. De enige chocolade die het huis binnenkomt is één letter met Sinterklaas. En toetjes? Neh, ook niet zo.
  Maar. Zet mij geen salmiakknots of fudge voor …

  Like

 3. Dit blogje eindigt wat bewolkt. Heb je die dag nou wel of niet een chocoladeproduct gegeten of ben je kwijlend huiswaarts gegaan? Ik begrijp je hoor want ik heb het met zoute drop.

  Like

  1. Ik heb braaf mijn toetje opgegeten. 😉 Vol mineralen, vitamines, calcium… en een hoeveelheid suiker waar een beetje chocoladereep niet tegenop kan.

   Like

Reacties zijn gesloten.