Change of Plans

Ongeveer een jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik niet meer blij werd van mijn werk. Begon ik aan de weg naar iets anders, iets beters. Ik bedacht een plan, nam afscheid van mijn werkgever en startte met een opleiding, Online Communicatie en Social media. Inderdaad, dat riekt naar omscholen.

Hoewel ik pas viereneenhalve maand werkloos ben, ben ik al wat langer thuis. In die tijd ben ik al tot de conclusie gekomen, dat er wat fouten in mijn plan zitten. Geen onoverkomelijke fouten. Het betreft met name het soort functies waarop ik zou reageren. ICT was over and out wat mij betreft. Nooit meer ICT, hoorde ik mijzelf zeggen.

Plannen zijn er om aangepast te worden. Zeker wanneer het een toekomstplan betreft. Zo komt het dat ik tegenwoordig, ik durf het bijna niet te zeggen, weer net zo vrolijk op ICT-functies, als op dit riekt naar omscholing-functies solliciteer. Zelfs mijn CV is daar weer op aangepast. Het schijnt te werken. Donderdag a.s. ga ik op uitnodiging van een ICT-detacheerder naar Rotterdam om over een eventuele gezamenlijke toekomst te babbelen. Niet omdat het moet, maar omdat ik daar blij van word. Wie had dat ooit gedacht.

19 gedachten over “Change of Plans

  • Maximale reisafstand en maximaal aantal te werken uren per week zijn tijdens het telefoongesprek al doorgenomen. Er schijnen genoeg opdrachten hier in de regio te zijn. Anders was ik niet op het verzoek tot gesprek ingegaan.

   Like

 1. Rond mijn 40ste heb ik zo’n ‘midlifecrisisje’ gehad. Het bedrijf waar ik werkte had grote problemen en via een soort wegstreepmethode was ik daar ooit gekomen. (Ik bedacht nooit wat ik wel wilde, maar wel heel erg wat ik niet wilde.) Voor het eerst dus een dure gerenomeerde psyschologische test laten doen, die ik zelf betaalde. Ze kregen niet te horen wat voor werk of opleidingen ik had gedaan. Het advies was precies het werk dat ik deed. Schiet je wat mee op. 😉 Dat advies heb ik dus niet opgevolgd.

  Like

 2. Mooi zo. ICT was dus niet het punt, maar je werkomgeving! Succes morgen, maak er een leuk uitje van!

  Liked by 1 persoon

  • Ja, die werkomgeving. Ik weet nog steeds niet wat er van te denken. Loop dadelijk wel even bij ‘ze’ binnen. Ga met H. lunchen (en als ik dan toch in het gebouw ben … kan ik ook wel even bij een aantal directe ex-collega’s binnenlopen).

   Liked by 1 persoon

  • Soms voelt het als, ‘niet helemaal goed doordacht’. Toch sta ik nog steeds achter mijn keuze en dat is volgens mij wat telt.

   Like

 3. Soms is een time out nodig om van een afstand tot een conclusie te komen.
  Super toch dat je een sollicitatie gesprek hebt, ICT is misschien toch niet zo gek.

  Like

Reacties zijn gesloten.