Change of Plans

loopbaanOngeveer een jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik niet meer blij werd van mijn werk. Begon ik aan de weg naar iets anders, iets beters. Ik bedacht een plan, nam afscheid van mijn werkgever en startte met een opleiding, Online Communicatie en Social media. Inderdaad, dat riekt naar omscholen.

Hoewel ik pas viereneenhalve maand werkloos ben, ben ik al wat langer thuis. In die tijd ben ik al tot de conclusie gekomen, dat er wat fouten in mijn plan zitten. Geen onoverkomelijke fouten. Het betreft met name het soort functies waarop ik zou reageren. ICT was over and out wat mij betreft. Nooit meer ICT, hoorde ik mijzelf zeggen.

Plannen zijn er om aangepast te worden. Zeker wanneer het een toekomstplan betreft. Zo komt het dat ik tegenwoordig, ik durf het bijna niet te zeggen, weer net zo vrolijk op ICT-functies, als op dit riekt naar omscholing-functies solliciteer. Zelfs mijn CV is daar weer op aangepast. Het schijnt te werken. Donderdag a.s. ga ik op uitnodiging van een ICT-detacheerder naar Rotterdam om over een eventuele gezamenlijke toekomst te babbelen. Niet omdat het moet, maar omdat ik daar blij van word. Wie had dat ooit gedacht.

19 gedachten over “Change of Plans

Voeg uw reactie toe

  1. Maximale reisafstand en maximaal aantal te werken uren per week zijn tijdens het telefoongesprek al doorgenomen. Er schijnen genoeg opdrachten hier in de regio te zijn. Anders was ik niet op het verzoek tot gesprek ingegaan.

   Like

 1. Rond mijn 40ste heb ik zo’n ‘midlifecrisisje’ gehad. Het bedrijf waar ik werkte had grote problemen en via een soort wegstreepmethode was ik daar ooit gekomen. (Ik bedacht nooit wat ik wel wilde, maar wel heel erg wat ik niet wilde.) Voor het eerst dus een dure gerenomeerde psyschologische test laten doen, die ik zelf betaalde. Ze kregen niet te horen wat voor werk of opleidingen ik had gedaan. Het advies was precies het werk dat ik deed. Schiet je wat mee op. 😉 Dat advies heb ik dus niet opgevolgd.

  Like

  1. Ja, die werkomgeving. Ik weet nog steeds niet wat er van te denken. Loop dadelijk wel even bij ‘ze’ binnen. Ga met H. lunchen (en als ik dan toch in het gebouw ben … kan ik ook wel even bij een aantal directe ex-collega’s binnenlopen).

   Liked by 1 persoon

Reacties zijn welkom, dus roept u maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: