Koffie momentje

Man-flu?

Afgelopen donderdag riep de Maand na Maas plicht*) en ging ik aan de wandel. De temperatuur viel mij tegen. Blauwbekkend liep ik mijn rondje en stopte zo min mogelijk. Tot mijn chagrijn bleek mijn hoop dat mijn hooikoorts met deze temperatuur wel snel de kuierlatten zou nemen, ongegrond. Ik nieste nog steeds dat het een lieve lust was.

‘s-avonds ging mijn niezen over in hoesten. Ging mijn hooikoorts naadloos over in een griep. Liep mijn interne thermostaat op, terwijl ik daar zelf weinig van merkte. Klappertandend kroop ik onder drie dekens en poogde de kou te verslaan. Ik faalde jammerlijk. De koorts en algehele lamlendigheid maakte dat ik vrijdag niet in staat bleek naar school te gaan. ‘Morgen moet jij mee om boodschappen te doen,’ zei ik tegen Zoon.

Dat bleek een verkeerde inschatting van mij. Ik stond dusdanig wiebelig op mijn benen dat Zoon de boodschappen alleen deed. Zondag draaide de wereld vrolijk om mij heen. Ikzelf was wat minder vrolijk en zag het kennismakingsgesprek met de accountmanager van een detacheringsbureau dat voor maandag in de boeken stond, in rook opgaan. Voor de zekerheid stuurde ik een mailtje met de melding, ik ben er morgen niet, en kroop mijn bed weer in.

Ondertussen is het dinsdag. Is de koorts afgezwakt tot verhoging. Is het hoesten weer over aan het gaan in niezen. Iets waar ik blij om ben, want hoesten (en mijn neus snuiten) maakt dat ik mijn longen voel zitten. Een bijzondere gewaarwording. En nu ik vraag mij af, is dit die man-flu waar ik de laatste maanden zoveel over heb gehoord? 😉

*) Blog Maand na Maas 1 maart 2019 is op 9 augustus 2019 verwijderd.

23 gedachten over “Man-flu?”

 1. Nee, joh! De man-flu is echt heel erg, hoor. Heel erg! Daar kunnen ze weken ziek van zijn. Echt! En die vermoeidheid erna, he. Daar blijven ze ook zo’n last van houden. Nee, man-flu moet je vooral niet onderschatten. Maar dat heb jij niet, hoor. Jij bent gewoon een beetje verkouden 😉

  Nee, serieus; goed uitzieken en veel beterschap! x

  Like

 2. Beterschap, lekker uitzieken en je misschien wel een klein beetje door Zoon laten vertroetelen?

  Like

  1. Dat uitzieken is precies wat ik van plan ben. Merk trouwens dat het ook moet. Zit nu ongeveer anderhalf uur achter (voor) de laptop en begin moe te worden.
   Zoon is weer aan het werk, maar ik mag het boodschappenlijstje door appen. Dus ik hoef er vandaag nog niet uit. Daarnaast heb ik mijn wandelafspraak voor morgen gecancelled (en mogelijk omgezet naar het ontvangen van koffievisite).
   Komt goed.

   Like

 3. ik ken het begrip man-flu niet maar de symptomen die je beschrijft wel! ik was toen over mijn grenzen gegaan. Hoe dan ook ik wens jou beterschap!

  Like

  1. Man-flu is een flauw grapje wat steld dat wanneer mannen de griep hebben zij, als je hen mag geloven, 10 keer zieker zijn dan vrouwen die diezelfde griep hebben… 😉
   Ik neem nog een paar dagen rust, al ga ik wel rustig weer wat opbouwen qua bloggen en licht huishoudelijk werk. Nu het schoon is, wil ik het ook zo houden.

   Like

  1. Was er al bang voor. Zoon is weer aan het werk en krijgt straks, op zijn verzoek, een boodschappenbriefje doorgeappt. 😉

   Like

 4. Wat is man-flu? Ik ga een googelen.
  Het klinkt enorm ziekerig. Dus welgemeende beterschapswensen van mij voor jou.

  Like

 5. Een echte griep duurt altijd twee tot drie weken, dus dit zal een verkoudheid zijn. Ook niet te onderschatten. Een zware verkoudheid hakt er ook in en kan ook lang duren. Pak je rust en neem de tijd voor herstel.
  De man-flu bestaat echt hoor, ze hebben zo’n zwak gestel en een lage pijngrens en ze moeten toch wat om eens gepamperd te worden.

  Like

  1. Wat het ook is, van mij mag het nu stoppen. Word een beetje moe van het gesnuif en gesnotter … Zie je, ik begin een beetje zielig te doen. Vast mijn mannelijke kant.

   Like

Reacties zijn gesloten.