Spijbelen

onderwegToen ik vorige week een afspraak maakte met een vriendin om deze week naar het museum te gaan, wist ik nog niet hoe hard ik aan een een dagje spijbelen toe was. De afgelopen vier dagen hebben in het teken gestaan van niezen en studeren. De moduleopdracht voor webdesign schrijft zichzelf niet, en ook de te ontwerpen website heeft wat html en css hulp van mijn kant nodig.

Iets na tien uur was ik bij vriendin, tegen elf uur stapte we in de auto om naar het Museumplein in Kerkrade te gaan. Op het programma stonden twee musea: The Cube, en het Continium.  Helaas bleek het grootste deel van de collectie in the Cube nog hetzelfde als de vorige keer dat wij hier waren. Binnen een half uur hadden we de nieuwe tentoonstelling bekeken. Normaal niet leuk, want zonde van het geld, maar dankzij de museumjaarkaart voelde wij hier niets van. Nu konden we zo door naar Continium.

 

Hier hebben we zeker tweeëneenhalf uur doorgebracht in de Explore zone. Een interactief museum, vooral gericht op kinderen, maar als je het kind in je loslaat, ook voor volwassenen erg leuk. Zo heb ik Dokter Bibber gespeeld tegen een robot, gepoogd met zonne-energie een autorace te winnen, reflexen getest, bloed rond gepompt (en ervaren hoe zwaar dat was), een spijkerbed getest, evenwichtsoefeningen gedaan en ‘geschommeld’. Verder was er een tentoonstellingen over de mijnen, en een tentoonstelling over Petrus Regout. De grondlegger van de Sfinx-fabriek.

06_sfinxhal-collage

Het was weer een leerzaam, maar vooral gezellig dagje. Hoewel voor de meeste mensen niet echt bij de deur, kan ik beide musea aanraden. Aangezien ze in één gebouw zitten, is combineren een eitje. 

En ik ben, dankzij dit heerlijk dagje, helemaal opgeladen en klaar om de puntjes en css op de i en de moduleopdracht te zetten. 😉

13 gedachten over “Spijbelen

 1. Een doe-museum. Het lijkt me enorm leuk. Misschien is het wat voor zoon, zodat we samen het kind in ons eens kunnen loslaten. Con-ti-ni-um…. zo, genoteerd.
  Op die drie foto’s zien we je trouwens respectievelijk liggen, hangen en zitten. Gelukkig kijk je er blij bij en schrijf je dat het interactief was. Tja, zo’n brede lach moet je wel geloven.
  Prettig blogje. Voor later veel succes met het programmeren. Maar dat zal voor een vakvrouw als jij ook wel een eitje zijn.

  Like

  1. Tja. Ik heb wel filmpjes gemaakt van metgezel maar in het kader van de privacy… Zijn die weer van mijn telefoon verwijderd.
   Het is echt een museum om het kind in je los te laten. Maar volgens mij kan dat tegenwoordig in meer musea. Het Limburgs Museum in Venlo heeft ook een deel interactief. Inderdaad gericht op kinderen, maar voor volwassenen ook heel leuk om te doen. Tenminste, als we even het kind los kunnen laten 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: