Toet & Co

Wij doen niet aan breedbeeld!

Toet en co‘Dat huisje! Pffff… ‘

‘Die foliantenslurf!’

De Boyszz rollen over de bank van het lachen, terwijl zij de pagina*) met foto’s die ik nu op mijn blog gebruik, bekijken. En dan… ‘Where is our foto?’ ‘Ja, waar is onze foto?’ ‘Is er voor ons hier geen plaats meer?’

Drie paar zwarte kraaloogjes kijken mij aan. Vragend, maar niet alleen dat. Rozi kijkt verdrietig, bij Moeltje zie ik wat verbazing en Toet… Die kleine driftkikkermuis kijkt boos.

‘Natuurlijk is er een plekje voor jullie ingeruimd op mijn site,’ antwoord ik luchtig. Die pagina is om de fotografen te bedanken voor de mooie foto’s die ik op mijn site mag gebruiken. Foto’s van jullie, die maak ik altijd zelf. Dus dan hoef ik niet na te denken over auteursrechten.

De Boyszz lijken gerustgesteld. Gaan weer spelen. Ineens hoor ik, ‘Snel. maak een foto’. Met de telefoon in mijn hand loop ik naar de hoek van de kamer waar ik Toet net hoorde. Waar ik een hoop gekreun en gezucht vandaan hoor komen. ‘Schiet nu op,’ bromt Toet. ‘Die bonen van Moeltje, die zijn loeizwaar’. ‘Don’t trek zo hard aan mai ear, little elifrant. Det hurts’.

‘Kunnen jullie niet ergens naast elkaar gaan zitten?,’vraag ik. Dan kan ik een foto in de breedte maken. Net als de andere foto’s.

Het is even stil. En dan, ‘Zit niet te zeuren, die beer is keizwaar!’. ‘Hurry up, my ears vallen er bijna af.’ ‘Wij doen niet aan breedbeeld!’. ‘Ja wai doen not aan breedbeeld!’ Ik knip. Net op tijd, want met een diepe kreun en een langgerekte kreet, stort de knuffeltoren in.

Vandaar, op hun verzoek, een afslankende foto’s van de Boyszz. Toegevoegd aan de pagina. Omdat zij het zeuren langer volhouden dan ik het weigeren. En zij het wachtwoord van mijn site hebben.

∋∋≈≈≈∈∈

Even voorstellen: Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozifantje is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland gekomen en verblijft hier min of meer illegaal.

*) Edit 9 augustus 2019: Ik heb besloten alle niet eigen foto (met uitzondering van een aantal exemplaren, gemaakt door vriendinnen, van mijn site te verwijderen. De betreffende pagina bestaat daardoor niet meer.

10 gedachten over “Wij doen niet aan breedbeeld!”

 1. Wat een geweldige foto van de heren. Maar ze beginnen wel een beetje praatjes te krijgen.
  Beseffen ze wel wie er de baas in huis is? Of denken ze simpel: wij zijn met z’n drieën en zij daar is maar alleen. Dat winnen we altijd. Straks kiezen ze nog voor afscheiding en krijgen we Catalaanse taferelen.
  Kat zegt dat ik niet moet gaan stoken. Doe ik niet maar hij vindt van wel. Hij komt dreigend nader.
  Ik ga maar snel zijn bakje bijvullen.

  Liked by 1 persoon

    1. Rianne, Toet en Co kunnen toch lezen he? Maar dan zien ze hier boven toch ook dat ze worden omschreven als fictie? Heeft dat nooit tot spanningen geleid?

     Like

Reacties zijn gesloten.