De gieter begreep het niet…

budgetterenTot een jaar geleden had ik slechts een plant in huis. Een lidcactus die het vooral bij totale verwaarlozing heel goed doet. Totale verwaarlozing, daar ben ik goed in. Eens per drie maanden zette ik de plant in een met water gevuld aanrecht. Het voelde als de perfecte combinatie.

Tijdens het leeghalen van de flat van Mam zaten SchoonZus en ik  met de laatste orchideeën van Mam in ons maag. Weggooien voelde als een zonde. Ik besloot, ter nagedachtenis aan Mam er twee mee te nemen. Gedachteloos pakte ik het gietertje van Mam in.

Gedachteloos ja. Want mén mén, wat een meuk-ding is dat. Het ziet er best aardig uit, maar volgens mij had de designer nog nooit gehoord van de wet van de communiceerde vatten.  Voordat de gieter vol is, loopt het water al uit de tuit. Om dat te voorkomen laat ik het meestal iets achterover hellen. Alleen is de gieter aan de achterkant iets lager dan aan de voorkant, waardoor een beetje hellen, eigenlijk geen optie is.

Omdat ik niet zo gek veel planten had en de gieter dus maar zelden tot bovenaan toe vul, was ik dat even vergeten. Ondertussen zijn er wat planten bijgekomen. Staan er al 9 potten. Maandag vulde ik de gieter tot bovenaan toe. Het was voorzichtig manoeuvreren om niet te knoeien. Ik hield het droog tot bij de lidcactus. Die staat wat hoger dan de rest. Ik hield het gietertje iets te scheef en voelde het koude water via mijn pols zo mijn mouw inlopen. Ik maakte een abrupte beweging. Het water klotste via de kast op de grond.  

Ik weet het. Mijn eigen lomp gedrag zal er ook debet aan zijn. Toch mag ik graag alle schuld op het gietertje afwentelen. Gewoon omdat het kan. 😉

13 gedachten over “De gieter begreep het niet…

 1. Wat goed dat die orchidee van je moeder er voor gezorgd heeft dat je meer planten in huis hebt gehaald. Voor mij is een huis zonder planten geen thuis.Daarbij zijn het nog nuttige wezens ook, ze zuiveren de lucht, en geven (mij tenminste) een goed humeur.

  Like

 2. haha, arme gieter!! Leuk he als de plantjes het uiteindelijk toch goed doen. Heb geen groene vingers. Maar sinds een tijdje vind ik het leuk om stekjes te kweken en deze daadwerkelijk te zien groeien. Heb nu al meer planten in huis dan ooit.

  Liked by 1 persoon

 3. Het lijkt me wel een vervelende gieter zeg. Hoewel hij er wel voor zal zorgen dat je heel ‘mindful’ de bloemen water geeft voortaan.

  Liked by 1 persoon

 4. Haha ik zie het voor me. Goor gevoel hè..
  Ik had ook zo’n kreng, want mijn oorspronkelijke gieter kon ik nergens vinden, dus maar een nieuwe gekocht. 2 jaar kwijt geweest, tot ik een bak nodig had die in de kelderkast hoog op een plank stond. En wat zat daarin, ja mijn heerlijke gietertje. Het kreng staat boven, daar heb ik maar 2 of 3 planten staan. De orchideeën die mogen overleven! 😉

  Liked by 1 persoon

 5. En de keuken stond helemaal blank. Overstroming. Niet het water in de Maas stond zo hoog, het aanrecht stroomde over.

  Like

  1. Dat was bij Hendrik Haan in Koog aan de Zaan. – Heel de stad is ondergelopen
   Denkt u toch eens even
   Niemand meer in leven-

   Het verbaasde mij wel, hoe nat je kunt worden van een beetje water.

   Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: