Bijpraten

De groene smoothie: het resultaat tot nu toe ..

toet_koffieJullie zagen het al in het weekoverzicht. Sinds een week begin ik de dag met een groene smoothie. Goed voor huid, haar, lijf en leden. Las ik ergens op het net. Voor het beste resultaat is het wel van belang dat je dat ding op de nuchtere maag achterover slaat. Dus niet eerst een kopje koffie en dan aan de smurrie. Nope. Eerst de smurrie. Die trouwens beter smaakt dan dat het eruit ziet. Hoewel. Die ene, met boerenkool als groene basis, was geen succes, al heb ik mijn glas wel leeg gedronken. Grote meid en zo.

Ik weet niet wat ik dacht, of had verwacht, toen ik hier aan begon, maar in ieder geval niet wat er gebeurde.

Zo voelt het niet goed om na het drinken van zoveel vitamine en mineralen, meteen aan de koffie te gaan. Ik stel dat moment zo lang mogelijk uit. Sinds woensdag lukt dat uitstellen zo goed, dat ik voor de eerste kop koffie de boodschappen al binnen heb, of een stuk heb gewandeld. Koffie is nu meer een traktatie geworden in plaats van iets wat ik gedachteloos achterover sla.

Het boodschappen doen, net nadat ik een smoothie heb gedronken, maakt dat ik met een grote boog om de chocolade en chips heen loop. Ook de lunch van (glutenvrije) boterhammen met zoet of veel vet beleg ging. Ik trakteer mij tussen de middag op extra eiwitten (en zo min mogelijk koolhydraten) door een kaasomelet te bakken. Halverwege de middag snack ik met komkommer of bleekselderij en hummus.

Aan de samenstelling van ons diner heb ik weinig veranderd. Meestal kook ik redelijk gezond, met veel groente, peulvruchten en weinig vlees, en dat ben ik blijven doen. Maar er is nog steeds ruimte voor een keertje friet of andere, niet zo gezonde maaltijden.

Het effect op huid en haar kan ik nog niet meten. Dat mijn lijf en leden wel varen bij bovenstaande, wel. Ondanks wandelingen door de kou en sneeuw ben ik al een week van de pijnstillers/ontstekingsremmers af. Alleen op de avonden dat ik iets minder gezond eet stijgt de pijn naar een irritant niveau, maar dat is tot op heden nog geen reden geweest om naar de pillen te grijpen. Wel om de volgende dag weer met een smoothie te beginnen.

Het resultaat tot nu toe is dus positief, al besef ik dat sommige effecten slechts indirect op conto van de smoothie komt. Indirect of niet, ik ga ernog even mee door. In ieder geval lang genoeg, om de chips, chocolade en koffie wat verder uit mijn systeem te krijgen. Zucht.

12 gedachten over “De groene smoothie: het resultaat tot nu toe ..

 1. Stoer dat je dit doet, en fijn dat je ook meteen effect merkt! Ik heb dit hele gedoe nooit zo begrepen, groene smoothies. Waarom niet gewoon al dat groen met vezels en al, ETEN? Waarom moet het tot drinkbare smurrie gemaakt worden? 😳

  Like

  1. Het werkt wel wat makkerlijker weg dan een bak sla. En echt makkelijk drinkbaar is mijn versie nog steeds niet. Dus kauwen kan nog steeds.Wat ook weer veel beter is voor de enzymeproductie.
   Tenminste, ‘s-morgens. Tussen de middag ga ik voor de ongesneden variant..

   Liked by 1 persoon

   1. Kauwen is inderdaad het halve werk. En ik kan me voorstellen dat je dat nog moet doen bij zo’n dikke brij. Ik hoop dat je een versie kunt maken (vinden), die je wat makkelijker weg krijgt!

    Like

    1. Ligt een beetje aan de hoeveelheid vocht die ik toevoeg en de mate van kleinsnijden. Met de stafmixer wordt het iets fijner. Maar dat stukje kauwen, of in ieder geval de prut door je mond laten rollen, zodat de enzyme vrij komen, is eigenlijk te belangrijk om met snel doordrinken over te slaan.

     Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.