Bijpraten

Een nare droom…

Aan het begin van de ochtend word ik wakker uit een vage droom. Ik ben in De Hamert, op het toilet. Ooit was De Hamert sjiek de friemel; hét aspergerestaurant uit de regio, in bezit van een ster. Nu is het doek gevallen, De Hamert is failliet.

Om onduidelijke redenen is het hele gebouw opgepakt en ergens in een oerwoud geplaatst. Bij binnenkomst van de toiletruimte zie ik dat niet alles mee verhuisd is. Achter elke deur bevinden zich nu een gat in de grond en twee uitsparingen voor de voeten. Ondanks de temperatuur draag ik een thermo maillot maar geen schoenen. Terwijl diverse dames ongeduldig op de deur bonken, besluit ik mijn maillot uit te doen, zodat de voeten niet nat kunnen worden wanneer ik in de uitsparingen stap, of ga flushen.

Dan blijkt mijn droom een nachtmerrie

Nadat ik eén voet uit mijn maillot heb gewurmd en bezig ben met been twee, valt het loshangende deel van mijn maillot in de pot. Met een snelle beweging hoop ik het leed te beperken maar helaas. Door die actie spettert het niet al te fris ogende water uit het gat onder mij, alle kanten op. Dan pas realiseer ik mij dat doorspoelen niet tot de opties behoort. Met een op springen staande blaas zak ik, met ingehouden adem, en griezelend van de nattigheid onder mijn voeten, door de knieën. Terwijl de dames buiten steeds ongeduldiger worden, besluit mijn blaas zich druppeltje voor druppeltje voor druppeltje te legen.

Wanneer mijn blaas eindelijk leeg is, en ik sta te bedenken wat ik met die natte maillot aanmoet, gaat het gebonk buiten over in gegil. Gegil wat overstemd wordt door een trompetterende olifant.

Met bonzend hart, badend in het zweet, schiet ik overeind. Mijn blaas staat op springen. Ademloos loop ik naar het toilet en haal opgelucht adem.  Het was maar een droom.

14 gedachten over “Een nare droom…

  1. Pff… je probeerde los te laten maar in plaats daarvan kreeg je wat teruggeworpen. Je zal het maar dromen. Dan is het heerlijk om gewoon op tijd wakker te worden.

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.