Bijpraten

Oud & Nieuw

Vandaag is het de zesenvijftigste keer dat ik een jaarwisseling mee maak. Sinds een jaar of acht ‘vier’ ik dit heugelijke moment niet meer. Begrijp mij goed, de symboliek van oud en nieuw vieren, ontgaat mij niet. Met name het ‘nieuwe’ begin, springt er met kop en schouder boven uit.

Alleen, een nieuw begin bestaat niet. Op 31 december om 23:59:59 uur worden onze leitjes niet schoongeveegd. Wat maar goed is ook. Want ja, schone lei is schone lei, dus niet alleen het negatieve maar ook het positieve zou in een donderklap verdwijnen.

Blijven de goede voornemens over. Heb ik die? Ja, die heb ik. Mijn goede voornemen is om om in 2019 niet te gaan roken, niet aan de drank te raken en verder gewoon door te gaan met ademhalen. Niet echt spectaculair, maar volgens mij wel haalbaar, al kan ik op nummer drie zelf weinig invloed uitoefenen. Dat wordt vaak door het lot bepaald.

Vooruit dan. Omdat het de laatste dag van het jaar is, een kleine terugblik op 2018. Een jaar wat begon in mineur, maar uitgroeide naar één van de beste jaren ever. Niet omdat het allemaal rozegeur en maneschijn is, maar omdat ik voor mijzelf heb gekozen.

Verder schijnt de jaarwisseling een prima gelegenheid te zijn om een feestje te vieren. Dat is aan mij niet besteed. Dus kijk ik vanavond traditiegetrouw, onder het genot van een glaasje water of een kopje decafe, met een tevreden gevoel naar de oudejaarsconference (wie doet ‘em eigenlijk?). Mijmer tussendoor over wat was, wat is en wat mogelijk zal zijn en om middernacht, als de koets weer een pompoen wordt, en er voor een kapitaal de lucht ingeschoten wordt, begroet ik de nieuwe dag. De eerste dag van de rest van mijn leven.

Goede jaarwisseling allemaal!

¡¡¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Bovenstaand verhaal in plaatjes ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¡¡

Oud en Nieuw
Bij Oud en Nieuw denk ik altijd aan het werk van een kennis van mij.  Bron: Oud en Nieuw, Facebook
JimHunt
Need I say more. Bron: Jim Hunt Illustrations, Facebook
Aliensabouthumans
Zonder het vuurwerk ging ik vandaag gewone tijd naar bed, maar dat heeft in een wijk vol jongeren, weinig zin. Bron: @HumansExplained, Twitter
jabbertje
Beetje süüs, maar het gaat om het idee. Bron: Jabbertje, Facebook

¡¡¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Dit blog is geschreven in het kader van Schaap’s Schrijfuitdaging. Voor regels en voorwaarden van deelname, verwijs ik graag naar haar blog. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¡¡

16 gedachten over “Oud & Nieuw

 1. Hier ook weinig spektakel, hoor. Dochter-lief en vriend bleven hangen toen ze hun hond op kwamen halen na een dagje babysitten (lees: hondsitten). Tsss. Dan ben je 26 en dan ga je op Oudjaarsavond bij je moeder in een seniorenflat zitten. Ik zei nog “Hebben jullie geen vrienden?” Maar stiekem vond ik het super leuk natuurlijk!

  De beste wensen voor het nieuwe jaar voor jou, zoonlief en The boyzzz natuurlijk!

  Liked by 1 persoon

 2. Oi! Ik dacht er komt toch een berichtje over de Boyz, helaes pindakaes, volgende keer misschien weer. 😉
  Geweldig leuk dat je meedoet met de schrijfuitdaging en ik zo met jouw vriendjes mee kan op avontuur. Hebben ze nog wat van het vuurwerk kunnen genieten of kropen ze (zoals onze ene kat) weg in een hoekje?
  Ennuh … die eenden zijn echt te gek!

  Liked by 1 persoon

 3. Het is voor jou wel een bijzonder jaar geweest met het opzeggen van je baan en daarmee kiezen voor jezelf. Ik vind het nog steeds heel erg dapper van je.
  Hier ook gewoon lekker thuis geweest met de jaarwisseling.
  Heel veel geluk in het nieuwe jaar. Hopelijk is je gezondheid een beetje lief voor je dit jaar en ga je een geweldig mooie droombaan vinden!

  Like

 4. ohhhh het is weer voorbij hé, gelukkig rust voor de dieren, och arm wat waren de knallen weer hard… vrede op aarde denk ik dan… maar zou er wel een paar naar de andere kant kunnen helpen 🙂 snotverdikkie wat vreselijk,
  vol goede moed gaan we het doen, 365 positief blijven 🙂
  xxx

  Like

 5. Voor jezelf kiezen kan nooit verkeerd uitpakken. Ik hoop dat je de ingezette koers kunt blijven vasthouden in 2019! Fijne avond! Hier geen tv, geen geknal, en zelf niet ‘op’ blijven tot het de eerste dag van de rest van ons leven is… lekker muziekje aan, beetje lezen, beetje kletsen en de nieuwjaarsstorm horen aankomen… 😉

  Liked by 1 persoon

 6. Ook bij ons gaat het er rustig aan toe. Dat in tegenstelling tot hoe ik dat vroeger deed, maar dat was toen. Vanavond lekker een kaasfondue en goed gezelschap en wie weet liggen we al om elf uur in bed. Soit.

  Liked by 2 people

 7. Nee, voor mij hoeft al dat gefeest, geknal en gezuip ook niet meer zo…….. Heb gehoord van iemand die in de zaal is geweest dat de conferance van Gido Weijers erg goed is, dus daar ga ik naar kijken.
  Een hele rustige goede jaarwisseling en op naar een stralend 2019, waarin je voor jezelf blijft kiezen!

  Liked by 1 persoon

 8. Goede jaarwisseling!
  Dat het na 24:00 uur vannacht, de eerste dag van de rest van je leven, maar een goed vervolg mag worden van het afgelopen jaar.
  X

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.