Toet & Co

Toet & Co: Boos

‘Zie jij al die mensen zitten?’

Ik kijk op van het computerscherm en zie Toet staan. Beide handjes in zijn zij. ‘Welke mensen? Waar?,’ vraag ik verbaasd. ‘Die mensen daar!’ Toet wijst naar de achterkant van mijn beeldscherm.

‘Euh, Toet, daar zitten echt geen mensen,’ antwoord ik. ‘Wel waar,’ bromt Toet stellig. De situatie doet mij aan een delier-situatie met mijn vader denken en vertwijfeld vraag ik mij af of fluff en stuff ook kan hallucineren.

‘Waar dan?,’ vraag ik voorzichtig. ‘Daar, aan de andere kant van jouw beeldscherm.’ Ik klap het beeldscherm van mijn chromebook iets naar voren maar zie niemand. ‘Toet…,’ begin ik, maar ongeduldig onderbreekt hij mij. ‘Ik bedoel het in metafysischefore onverdraagbare zin.’ Triomfantelijk kijkt hij mij aan. ‘Dat had jij niet gedacht hé, dat ik dat woord ken!’ Ik zeg niks. Zwijgen doet soms wonderen.

‘Toet heeft het over onze fans,’ doet Rozi een duit in het zakje. ‘Yeah, our fans sain er aan gewoon keworden dat wai op monday de hoofdrol plee,’ knikt Moeltje. ‘Ik weet best dat je het gisteren druk had,’ bromt Toet, ‘Met weer een gesprek, maar dat is geen reden om ons en onze fans in de kou te laten staan.’

Ik weet dat de Boysz gelijk hebben, maar de inspiratie ontbreekt. Dat zeg ik hen ook. ‘Juist.’ piept Rozi. ‘Hed is kleer,’ gromt Moeltje. ‘Wij weten genoeg,’ bromt Toetje. ‘Dan zullen we je nu met rust laten.’ Met boze snuitjes laten de jongens zich van de bank glijden.

Glimlachend, in de wetenschap dat de jongens zelden lang boos blijven, en dat er echt wel weer wat inspiratie gaat komen, ga ik verder met niets in het bijzonder. Komt tijd, komt inspiratie!

Toet_verstopt

6 gedachten over “Toet & Co: Boos”

Reacties zijn gesloten.