Koffie momentje

Not amused

Totdat ik met She’s Changing Lanes begon, heb ik altijd, naar volle tevredenheid, gebruik gemaakt van de gratis versies van Blogger of WordPress. Omdat ik in eerste instantie wat meer van plan was met de website She’s Changing dan alleen bloggen, ging ik dit keer voor een betaalde versie. Ik koos voor het premium abonnement en mocht €96 voor een jaar afrekenen.

Voordelen: geen advertenties, een eigen domein registreren, kiezen uit alle thema’s, en zelf advertenties plaatsen. Met name dat laatste sprak mij wel aan. Helaas. De advertenties via WordAds zijn vooral gericht op de Amerikaanse markt. Om aan te sluiten bij Nederlandse advertentie-opties heb ik Google Analytics nodig maar de plugin die je daar voor nodig hebt, kan je (tegenwoordig) alleen nog installeren wanneer je een business abonnement (á €300 p/j) hebt.

Aangezien ik waag te betwijfelen dat ik dat bedrag aan reclame opbrengsten binnen kan schrapen, en bloggen vooral een hobby is, deed ik een stapje terug qua abonnement. Ik heb nu een personal abonnement á €48 per jaar. Mijn blog is nog steeds reclamevrij, ik heb nog steeds een eigen domeinnaam en met een gratis thema kan ik ook prima uit de voeten.

Tijdens mijn lessen over webdesign leerde ik dat 30% van alle websites worldwide gemaakt zijn met WordPress en dat WP daarmee de marktleider is. Dat schijnt ook bij WP te zijn doorgedrongen. Van de week ontving ik een mailtje met de melding dat vanaf 19 december de registratie van het eigen domein geen onderdeel meer uitmaakt van het personal abonnement. Bij de volgende verlenging ben ik €48 kwijt voor het personal abonnement en nog eens €26 voor de domeinregistratie. Verleng ik voor 18 december mijn abonnement, dan kan ik nog één jaar gebruik maken van domeinregistratie en personal abonnement voor €48.

Om een lang verhaal kort te maken: Ik heb weer een besparing op mijn budget gevonden. Als de domeinregistratie toch geen onderdeel meer uitmaakt van het personal abonnement, heb ik dat abonnement ook niet meer nodig. Dan verschijnt er maar reclame op mijn blog.

Dat ik dan ook de domeinregistratie kwijt raak, so be it. Als mensen sheschanginglanes.com kunnen vinden, lukt het vinden van de versie sheschanginglanes.wordpress.com vast ook wel. Vanuit die gedachten heb ik het abonnement en de domeinregistratie vandaag stopgezet. Waarschijnlijk vindt de wijziging ergens eind april plaats.

Iets zegt mij, dat dit niet de bedoeling was van WordPress. 😉 Mocht ik tzt compleet gestoord worden van de advertenties, kan ik altijd weer terug gaan naar Blogger. Wiebeltjes.blogspot.nl bestaat nog steeds!

24 gedachten over “Not amused”

 1. Lekker dan. Ook hier een eigen domeintje. Nergens last van. Maar please, please, please! Niet naar Blogger gaan! Wat een ramp is dat om op te reageren! Ik moest altijd eerst vakjes met auto’s selecteren. Of stoplichten. Of etalages. En pas dan geloofden ze dat ik geen robot ben. Grrr.

  Like

 2. Tja, zakelijk gezien is het een slimme move van WP. Als gebruiker moet je altijd op blijven letten, want je knip wordt zo leeg geschud. Maar volgens mij geldt dat voor allerhande abonnementen, lidmaatschappen, verzekeringen e.d. Goed dat je er zo bovenop zit en het slim aanpast.

  Liked by 1 persoon

 3. Voor mij maakt het niet uit. Reclames zijn niet aan mij besteed, dus blokkeer ik ze overal. Ik koop het liefst om de hoek om de winkels in de buurt overeind te houden. Blogspot heeft geen reclames. Volgens mij leeft WP daar niet van, maar gebruiken ze reclames om bloggers over te halen voor een betaald blog. 😉

  Like

 4. Ik heb een gratis website op WordPress en ook ik erger mij wel eens als ik zie hoeveel advertenties er op mijn website staan. Maar ik denk dat veel van mijn volgers de website volgen via de WP app en daar is geen spotje reclame in te zien! (Of via de ‘Reader’.)

  Ik heb ook serieus nagedacht om reclamevrij te gaan. Maar nu ik dit bij jou lees, weet ik dat ik lekker op mijn .wordpress blijf zitten.
  Facebook staat vol met reclame, als bezoekers het vervelend vinden dan is dat maar zo…

  Like

  1. Een personal abonnement kan ook zonder eigen domein. Dan ben je reclamevrij.

   Ik ga via de reader naar jouw site en word niet gehinderd door reclame. Of misschien ben ik wel immuun voor reclame geworden.

   Liked by 1 persoon

   1. Ja dat begreep ik uit wat je zei. Ik laat het gewoon lekker zo, op bijna elke website zit tegenwoordige reclame: als het niet de ‘verplichte’ soort is, dan wel zelf binnengehaalde. Ik weet niet of ik hier wel voor wil betalen.

    Ik geloof dat er via de reader ook geen reclameblokken zijn 🧐 misschien in het overzicht? Maar sowieso niet in het bericht zelf …

    Like

 5. Die reclame zie jij zelf het minst hoor… alleen je bezoekers zien het altijd…

  Ik betaal ook voor 1 … voor de anderen niet… en de hoofdreden is dat ik graag puzzel en sleutel met php en CSS etc … anders was ik ook bij gratis gebleven

  Like

  1. Dat sleutelen kan met personal niet. Daarvoor moet ik al een duurder abonnement hebben (en ook toen was alles door WP dusdanig dichtgezet dat er nauwelijks wat te sleutelen viel).

   Dat jij van sleutelen houdt is te zien. Leuke layout heb je weer!

   Like

 6. Ik blijf jullie communicatie met heel veel aandacht volgen.
  Ik heb zelf zes ‘openbare’ blogs en twee ‘besloten blogs’ met een WordPress.com adres.
  Ik vind dit geen enkel probleem en stoor mij ook niet aan de reclame.
  Daarnaast heb ik sinds 2018 één Premium website (www.vivapo.net) waarvoor ik ondertussen mijn abonnement voor 2019 heb hernieuwd aan 96 euro/jaar.
  Voor mij is zo’n Premium website interessant omdat geïnteresseerden zich op mijn aanbod kunnen inschrijven via een inschrijvingsformulier op de website. Daarnaast zullen ze (in de toekomst) ook via een knop op die website kunnen betalen. Dat heeft zowel voor hen als voor mij voordelen: in één beweging is de inschrijving voltooid én niemand hoeft nog wisselgeld mee te nemen naar de activiteiten die ik buitenshuis organiseer.
  Ik blijf echter jullie communicatie volgen, wie weet dient er zich nog een andere mogelijkheid voor met evenveel voordelen.

  Liked by 1 persoon

  1. Ik ga ervan uit dat beide site één zijn. Dus sheschanginglanes.com en sheschanginglanes.wordpress.com zijn hetzelfde qua inhoud. Alleen niet qua adres en eventuele opties. Het thema wat ik gebruik is gratis.

   Voor nu heb ik het personal abonnement met ingang van de verlengingstermijn opgezegd. Mijn credit card gegevens zijn nu verwijderd, dus spontaan verlengen door wp is geen optie meer.

   Bij domeinen staan beide domeinen. Bij sheschanginglanes (primair) staat als verleningsdatum 23 april 2020. Da’s vrij ver in de toekomst en zal binnenkort wel aangepast worden. Volgens mij moet dat namelijk 2019 zijn.

   Zoals ik het nu kan beoordelen, log ik op 22 april in op sheschanginlanes.com en op 23 april op sheschanginglanes.wordpress.com en hoef ik verder niets te doen.

   Wellicht dat ik één of twee dagen ervoor via Abonnement / domeinen nog even het adres .shes…wordpress.com instel als primair adres. Dan zou er niets meer fout mogen gaan.

   Maar goed. Het blijft even afwachten.

   Wel prettig om te lezen dat meer mensen hier tegenaan lopen.

   Liked by 2 people

   1. Als ik op de .wordpress link van jouw website klik, stuurt ie mij direct door naar je domeinnaam. Ik denk inderdaad dat het terugzetten naar primaire site e.d. belangrijk is. Zolang ze niks van je rekening kunnen halen 😉

    Liked by 1 persoon

 7. Dit zijn stiekem bizarre bedragen. Hebben we het hier afgelopen zomer ook niet over gehad? Ik ben nog steeds heel blij met mijn provider. Webhosting (5000MB, SSL + alles wat je nodig hebt, ja ook WordPress) voor € 24 per jaar ex btw. Domeinnaam vanaf € 11 ex btw (.nl). En dan kun je er alles op kwijt, inclusief je Analytics en wat advertentie-inkomsten 😉

  Like

 8. Ik heb een eigen domein met opslag wp en geen reclame en betaal volgens mij niet zoveel. Gratis is altijd beter uiteraard maar ik wil wel even uitzoeken wat ik per jaar betaal bij mijn provider?? Ik kan me niet voorstellen dat ik dat betaal.

  Like

  1. Lief, maar hoeft niet.
   Ik heb al een aantal adresjes gekregen. Maar eigenlijk vind ik het voor een blog niet erg wanneer er wordpress in de adresbalk staat.

   Like

Reacties zijn gesloten.