Weekoverzicht (8)

Met een camera voor mijn ogen ziet de wereld er anders uit. Zie ik de wereld anders. Helaas lukt het mij niet altijd om dat andere beeld goed over te brengen. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik dat ‘niet goed over brengen’ niet alleen op conto van mijn iPhone kan schuiven. Vandaar dat ik het gezegde, Oefening baart kunstin praktijk ga brengen door dagelijks te fotograferen. Ziehier het resultaat van de afgelopen week.

20181119_wortels
Maandag – De avocadopit wil nog niet echt, maar één van de sereh stengels heeft wortel geschoten. Tijd om te gaan aarden dus.
20181120_koekje erbij
Dinsdag – Studeren net als vroeger. Nou ja, bijna. De thee is vervangen door koffie, de speculaasjes zijn hun gluten kwijt.
20181121_schommelen
Woensdag – Tijdens de tussen-de-middag-wandeling zag ik deze schommel. Ik heb de uitnodiging die het plaatje uitstraalde weten te weerstaan.
20181122_lummelen
Donderdag – Een lummeldagje tussendoor moet kunnen, toch? Ps. Staat mijn avocadoplant er niet schitterend bij?
20181123_vroeg op
Vrijdag – Met de trein naar Utrecht. En dan kom je er achter dat het ‘s-morgens nog best lang donker is.
20181124_yoga
Zaterdag – Sinds maandag begin ik de dag met 20 minuten yoga. Nog 23 dagen, dan is het een goede gewoonte!
20181125_in knop
Zondag (weer een lummeldag) – De eerste lidcactus die ik in leven probeerde te houden, was een stekje van een van de planten van mijn oma. Ik faalde jammerlijk. Poging twee, drie en vier bestonden uit planten zo bij de kweker vandaan. Het werd niets. Dit exemplaar kocht ik vorig jaar uit sentimentele overwegingen. Nu voor de vijfde keer in bloei. Het lijkt er op dat mijn vingers groener worden.

12 gedachten over “Weekoverzicht (8)

    1. De tweede. De eerste is ‘gesnoeid’ door een van de konijnen… Nog geen avocado’s kunnen plukken. Dat duurt meestal een jaar of vijf. Of die plant zo lang blijft leven… Is bij mij zeer de vraag…

      Like

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: