Schaaps’ Schrijfuitdaging #4: Bril

toet_schaap-schrijft‘Wat is het woord?’ Drie knuffels verdringen zich rondom de laptop. ‘Glasses, de weurd is glasses.’  Toet schiet in de lach. ‘Daar weet ik een leuk verhaal bij.’ Hij steekt meteen van wal.

Toen ik hier net woonde, was ik vaak alleen met Bruin, het huiskonijn. Ik wilde heel graag vriendjes met hem worden, maar hij was een beetje knorrig.  Tot hij vroeg of ik hem wilde voorlezen. Ik bekende dat ik dat niet kon. ‘Daar hebben de mensen leesbrillen voor uitgevonden’, zei Bruin.

Hij keek mij zo verwachtingsvol aan, dat ik niet durfde te zeggen dat een leesbril zo niet werkt. Ik zette de bril op, pakte een boek en begon te vertellen. Vier uur later stopte ik pas. Bruin keek mij met open bekje aan. ‘Wat ben jij knap’, zei hij vol bewondering.

Toet begint te lachen. ‘Bleek ik het boek op z’n kop te hebben gehouden.’

⇐⇐⇐℘℘℘⇒⇒⇒

Er is een nieuwe schrijfuitdaging in blogland. Voor regels, voorwaarden van deelname, etc etc, verwijs ik graag naar Schaap schrijft.

toet_bril

9 thoughts on “Schaaps’ Schrijfuitdaging #4: Bril

Post hier je vragen of opmerkingen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.