Bijpraten

Fotogeniek weer..

20181107_tgoedIk schreef het eerder. Hoewel ik extravert overkom, ben ik een introvert met heel veel behoefte aan me-time. Nu ik even geen werk heb, moet ik er op letten om niet al mijn dagen in ‘alleenzaamheid’ door te brengen. Vooral omdat voor veel van mijn werkende vrienden, het weekend hun ‘ff-bijtanken-tijd’ is.

Voor deze week stond er, samen met Zoon, een uitstapje naar een ver-weg-vriendin op de planning. Helaas gooide die rondvliegende rotzakken roet in het eten. Gelukkig voelde ik mij gisteren al weer een stuk beter, dus toen ik een appje van een inmiddels oud-collega kreeg met de vraag ‘En kringlooptijd!?’ kon ik vol overgave ‘10 uur, morgen’ antwoorden.

Dat was gisteren. Vandaag trof ik haar in de kringloopwinkel bij mij om de hoek. Buiten het ‘normale’ assortiment schenken ze daar ook een goede kop koffie. Iets na tienen zaten we alle twee achter een kop koffie en kon het beppen beginnen. Na een meer dan genoeglijk uurtje liepen we nog even de winkel rond.

Om heel eerlijk te zijn gebruik ik de kringloop vooral om de overbodige inhoud van mijn kasten naar toe te brengen. Er iets kopen doe ik eigenlijk nooit. Dat er dit keer een simpel wit t-shirt met lange mouwen, voor het enorme bedrag van € 1,95, aan mijn vingers bleef plakken, is dan ook een waar mirakel.

Na het afscheid liep ik niet meteen naar huis. Ik wilde even naar de kinderboerderij om foto’s te maken. Ik was de slagboom al bijna gepasseerd toen ik het kaartje zag waarop stond ‘Boven de 16, € 2,00 in de trommel’. Door de aankoop van het shirt had ik geen twee losse euro’s meer, dus draaide ik mij om en wandelde met een grote omweg, via de dijk en De Oude Beemden (uiterwaarden van de Maas). naar huis.

In De Oude Beemden aangekomen bleek het niet alleen mooi weer te zijn. Het was ook fotogeniek weer. Vind ik dan.

deoudebeemden_01-collage

9 gedachten over “Fotogeniek weer..

 1. Mooie foto’s. Goh, je lijkt wel wat op mij: als er ergens staat ‘niet op het gras – of iets dergelijks – lopen’ loop ik eerder een kilometer om dan dat ik doe wat eigenlijk niet mag maar wat ‘iedereen’ gewoon doet. Snap je me nog?

  Like

  1. Het blik zit vast aan de slagboom 😉 en is volgens mij zichtbaar vanuit de herberg.
   Morgen ga ik geld wisselen, dan kan ik volgende week even binnenlopen. Zonder te betalen hadden ze mij wsl ook niet weggestuurd, maar dat voelt niet goed. Fout zelfs. Dus…

   Like

Reacties zijn gesloten.