Wat staat daar in het grasland?

Gisterenmiddag riep ik de hulp in van twee bijna ex-collega’s, die beide niet onverdienstelijk fotograferen. Voor mijn opleiding had ik wat informatie nodig omtrent een fototijdschrift en ik hoopte dat een van hen een abonnement had. Ik had geluk en ben nu in het bezit van alle materialen die ik nodig heb om een van mijn huiswerkopdrachten te maken.

Omdat ik toch met de collega’s aan het appen was, stuurde ik gelijk een appje naar collega Wandelaar. Op mijn vraag of hij vandaag in Venlo was en zin had om tussen de middag te gaan wandelen kreeg ik een kort bericht terug. Ja en ja, stond er in.

De afgelopen drie maanden ben ik nog wel eens bij mijn werkgever binnengelopen, maar altijd naar een andere afdeling dan waar ik werkzaam ben/was. Aangezien de collega’s tijdens mijn afwezigheid een andere flexruimte toegewezen hebben gekregen, was het even zoeken. En vaak, ‘Hé hallo, ja goed’,  zeggen.

Slechts collega’s of niet, tijdens het wandelen hadden we genoeg te delen. Een half uurtje pauze is zo voorbij. Terug bij de instelling spraken we af binnenkort weer aan de wandel te gaan. Hij liep terug naar zijn werkplek, ik liep naar een de werkplek van een vriendin. ‘Morgen tussen de middag wandelen?,’ vroeg ik haar. Ze controleerde even de weersvoorspellingen (ik stond een beetje verregend tegenover haar) en zei toen ja.

Als laatste liep ik nog even bij de collega’s van de servicedesk binnen. Die zaten net met een calamiteitje in de maag (en maakte al een grapje dat ik wel even bij mocht springen), dus heb heb ik beloofd na mijn wandeling morgen nogmaals bij hen binnen te wippen.

Tijdens de wandeling naar huis bedacht ik mij wat een fijne collega’s ik heb (gehad). Maar ook hoe drie maanden afstand nemen werkzaamheden en situaties in perspectief zetten. Het waren niet de werkzaamheden waar ik op ben afgeknapt. Het was met name de situatie.

Dat laatste wist ik eigenlijk al. Ik heb van de week op de diverse vacaturesites namelijk niet alleen de zoekopdracht ‘Communicatiemedewerker’ aangemaakt maar ook ‘HR-assistent’ en ‘Applicatiebeheerder’. Met andere woorden, een deel van mijn back-up plan is gepromoveerd naar ‘plan’.  

Vandaag was een leuke bevestiging voor iets wat ik onbewust al wist.

buiten_1-collage

NB. Op weg naar huis zag ik een reiger staan. Natuurlijk was ik te ver weg om een beetje scherpe foto te maken. Ik sloop dichterbij. Hij (of zij) verschool zich een beetje, keek de andere kant op. Nog een pas, dacht ik, en zag hem wegvliegen.

5 gedachten over “Wat staat daar in het grasland?

  • En dan ben je blij dat je ze nooit meer tegen hoeft te komen. Morgen ga ik met een van de dames koffiedrinken. Dat zijn de leuke dingen des leven…

   Like

 1. Een bijzondere situatie ben je in beland. Veel van die collega’s ga je niet meer zien. Die reiger waarschijnlijk ook niet heb je een zoomlens voor nodig.

  Like

  • Klopt. De meeste collega’s ga ik niet meer zien. De andere… De tijd zal het leren hoe snel het verwatert…Hoewel een aantal tot de kring der vrienden toegetreden is.

   Like

Reacties zijn gesloten.