Extreme couponing

toet_geldHet zonnetje mag dan lekker schijnen, een temperatuur die niet boven de 18 graden uitkomt rechtvaardigt een bankhangdag. Inclusief ‘hier hoef ik niet over na te denken, maar mij slechts verbazen’ TV. De beste zender daarvoor is TLC. Ik ‘val’ binnen in het programma Extreme couponing.

Vol verbazing zie ik hoe iemand voor dik $600,- koopt en slechts $ 30,00 hoeft af te rekenen. Dat zijn kortingen waar ik slechts van kan dromen. Toch knaagt er iets. Iets wat pas een gezicht krijgt bij de laatste couponer van de dag. Een knul van 20. Met een keuken vol … euh… voorraad. Zoals voldoende shampoo voor 5 en wasmiddel voor 11 jaar.

De TV-kijker, ik dus, mag over zijn schouder meekijken wanneer hij gaat pogen voor ruim $300,00 aan producten te kopen en daar iets van $ 50,00 voor te betalen. Niet omdat hij die producten nodig heeft maar om aan zijn moeder te laten zien dat hij tegenwoordig goed met geld om kan gaan. Een nobel streven. Toch?

Er verdwijnen 50 (!)  kant-en-klaar pasta maaltijden, gevolgd door 30 diepvriesmaaltijden, voor een jaar shampoo en wasmiddel in zijn kar. De totale besparing is 84%. Thuis worden de producten in de voorraadkast gezet. De hele keuken staat vol met voorraad voot -tig jaar. Dan komt mama binnen. ZIj is helemaal onder de indruk en supertrots op haar zoon. En ik….

Ik realiseer mij dat ik dit niet schaar onder ‘goed met geld omgaan’. Dit is een vorm van hoarden. Gericht op meer-meer-meer voor minder. Kopen voor de korting en niet omdat je iets nodig hebt. Ik mis de groente en het fruit, zuivel, vlees, eieren. Zie niets gezonds voorbij komen. Wanneer Zoon dit zou doen, ben ik op het gebied financiële educatie fors tekort geschoten. Vind ik…

Maar ja, wie ben ik?

10 gedachten over “Extreme couponing

 1. Haha! Ik heb zo’n man. Die wil 3x per week een nieuwe tv kopen omdat-ie altijd wel ergens 20% korting krijgt. Als ik dan zeg dat niet kopen nóg goedkoper is, gaat-ie heel zielig kijken. Ach, die arme jongen mag ook niks van mij…

  Liked by 1 persoon

 2. Ja heb dat programma ook wel eens gezien. Bijzonder hoeveel geld ze daar kunnen besparen. wat handig is voor inderdaad, de shampo’s ed. Maar groente en vlees is toch ook wel erg fijn.

  Like

  1. Een beetje korting lukt mij nog wel dankzij een weekmenu wat gebasseerd is op de bonusaanbiedingen van AH (waarbij het maar de vraag is of ik elders niet goedkoper uit ben) en dankzij de persoonlijke bonusaanbiedingen van AH. Maar ik ben al blij met een besparing van 7 tot 10 % op de weekboodschappen…

   Liked by 1 persoon

 3. Ik kijk ook wel eens naar dat programma en vraag me ook altijd af wat een mens met zoveel spullen moet! Het is, inderdaad zoals jij dat zegt. hoarden. Heel veel korting op producten lijkt me ook wel fijn, maar ik ben iemand die nooit grote voorraden in huis haalt, Ik denk dat ik misschien wel een beetje onrustig van een dergelijke voorraad zou worden.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: