Koffietijd

App Liefde voor Limburg

app-liefde-voor-limburgIk mag graag wandelen. Vanwege de gunstige ligging van mijn huis kies ik de laatste jaren vaak voor routes waarbij mijn huis zowel begin- als eindpunt is. Hoe mooi de omgeving hier ook is, de diverse routes beginnen wat saai te worden. Zeker nu ik drie tot viermaal per week aan de wandel ga. De hoogste tijd dus om nieuwe routes aan te boren. En om mijn aversie om met de auto, trein of bus naar een startpunt te reizen om vandaar aan de wandel te gaan, aan de kant te zetten.

Ik kreeg onverwachts hulp. Een forum-kennis attendeerde mij op de app Liefde voor Limburg. Een gratis app met onder andere meer dan 100 wandelroutes in de regio. Prompt werd ik met een nieuw probleem geconfronteerd: hoe te kiezen. Voor nu heb ik besloten niet te kiezen en de lijst gewoon van boven naar beneden te doorlopen. Alleen wanneer een route voor nu nog te lang is, sla ik deze over.

drie-dorpen-routeOmdat de routes gesorteerd staan op de afstand (hemelsbreed) tussen het startpunt en mijn huis wandelde ik vandaag nog deels over bekend terrein. Bovendien liep ik naar het startpunt toe, en sneed op het eind een stukje af om sneller thuis te zijn. Ondanks dat ik wat ruzie met de app had en ik een keer of twee fout liep, is het mij prima bevallen. Voorlopig hoef ik mij niet te vervelen ;-).

12 gedachten over “App Liefde voor Limburg”

 1. Zo, dat is een mooie lijst met wandelingen. Ben benieuwd wanneer je er klaar mee bent (met de lijst dan natuurlijk, niet met het wandelen). En dat je te vaak op bekende stukken wandelt is bekend. Dat heb ik hier ook. Helaas.

  Liked by 1 persoon

  1. Soms vind ik de afstand tussen afstand rijden en afstand wandelen niet tegen elkaar opwegen, en soms is de wandelafstand dusdanig, dat ik er tegen opzie nog naar huis te moeten rijden. Maar het gaat steeds beter.

   Like

 2. Ik houd ook van wandelen, hoewel ik het nu vrij weinig doe. Alleen ’s middags een klein stukje met de hond. Wel ga ik dagelijks hardlopen.

  Like

 3. Hoi Rianne. Mocht je nog meer willen wandelen, via de site route.nl kun je ook nog je eigen afstand creëren via de wandelknooppunten. Veel wandelplezier. Gr Sandra

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.