Glutenvol knutselen

Begin van de week ben ik er eens voor gaan zitten om een nieuwe blog layout te vinden. Zoals altijd snuffelde ik tussen de gratis standaard thema’s die door WordPress beschikbaar worden gesteld. Aangezien ik gemiddeld eens per drie maanden een andere layout kies, is een thema kopen wat mij en mijn budget betreft, geen optie.

Normaal stel ik van te voren een aantal criteria op waar de nieuwe layout aan moet voldoen. Ervan uitgaand dat 90% van mijn criteria standaard opties zijn, ging ik nu eens voor het wow-effect. Wat vind ik op het eerste gezicht superduper mooi. Ik zocht en vond, paste wat kleine dingetjes aan, en was blij.

Mijn blijdschap duurde tot de volgende ochtend. Ik besprak de nieuwe layout met een vriendin. Ineens drong het tot mij door dat ik nergens de woorden reageren of x reacties zag staan. Ik logde uit en ging als iedere andere bezoeker naar mijn site. Op de homepage van mijn site was bij geen enkel artikel de button reageren te vinden. Om een reactie achter te laten moest ik naar het individuele artikel gaan. Een klikje extra maken dus. Ik wist acuut waarom ik dit thema nog bij niemand had gezien. De meeste mensen zitten niet te wachten op een klikje extra. Zeker niet wanneer niet bij voorbaat duidelijk is, dat er na dat ene klikje wel gereageerd kan worden.

Het was mij duidelijk dat ik weer met mijn blog aan de slag mocht. Vraag was alleen: wanneer? Ik heb nogal wat op de planning staan. Mijn eerste vrije dag bleek zondag te zijn, maar het stof begint een gezicht te krijgen. Poetsen heeft voorrang.

Sommige vragen moet je niet stellen. Doe je het wel, gaat het universum zich ermee bemoeien. Zo ook nu. Gisteren, in de loop van de avond, diende zich de eerste tekenen van een ‘het is fout gegaan met de gluten’- aanval aan. Ik hoopte dat het bij de eerste tekenen zou stoppen, maar helaas. Ik had geen geluk. Na een half doorwaakte nacht, met een lijf wat voelde alsof ik onder een trein had gelegen, zag ik mij vanmorgen genoodzaakt de docent te informeren dat ik de eerste schooldag ging missen, en kroop terug mijn bed in.

Een uurtje of vier later ging het al weer wat beter. Niet goed genoeg om als een witte tornado door het huis te gaan, of in de trein naar Eindhoven te stappen. Wel goed genoeg om de exercitie van maandag te herhalen om zo een nieuw thema voor mijn blog te vinden. Het resultaat zien jullie nu. Het is nog niet helemaal zoals ik het graag wil, maar wat niet is kan nog komen. Voor nu ben ik meer dan tevreden. En durf ik jullie weer een vraag te stellen. Zoals, verander jij de layout (het thema) van je blog regelmatig?

12 gedachten over “Glutenvol knutselen

 1. Ik zie je ‘donkere header’, geloof ik, alleen nog maar op de foto. Ik vind ‘m nu wel mooi, hoor.
  Ik doe overigens nooit iets aan mijn lay out. Goed is goed, vind ik.

  Like

 2. Ziet er heel vriendelijk en licht uit! Mooi duidelijk ook.
  Af en toe probeer ik eens wat, maar ik wil graag de kleuren van de regenboogvlinder erin houden. En dat komt niet altijd goed uit. Dus houd ik dit aan want het bevalt me goed. Alleen af en toe wat kleurtjes in het font veranderen is wel genoeg. En dat valt niet eens zo op!

  Liked by 1 persoon

  • Ja dat kleurengedie valt niet mee. Ik wil een header foto, maar heb er geen waar de letters mooi in uitkomen… Dus is het wachten op de juiste foto op de juiste plek.

   Liked by 1 persoon

    • Ik heb nu ook Plane. Alleen ander lettertype gekozen. Ik ben nog op zoek naar een foto die ik mooi kan ‘versnijden’. Die ik had wordt te somber wanneer het grootste deel in de prullenbak verdwijnt. En de titel en ondertitel komen bij die foto niet mooi uit.
     Ach, het gaat goedkomen. Zoals altijd. 😉

     Liked by 1 persoon

  • Dank voor je reactie. You’ve made me think.
   Ik vervang de headers zo vaak, dat ik dat al bijna niet meer als wijziging zie. Maar dat is het natuurlijk wel. Ik moet dat gaan minderen!
   Voor nu even de veel te sombere header verwijderd. Dan kan ik in alle rust op zoek naar de perfecte foto!

   Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.