Het vrijwilligersballetje rolt snel..

Begin juni van dit jaar kwam ik in aanraking met de vrijwilligers van het FNV. Ik had een vraag over mijn vaststellingsovereenkomst. De vrijwilligers deden hun werk goed en signaleerde een foutje. Na hun constatering keek ook de jurdische afdeling van het FNV naar de vaststellingsovereenkomst, maar het bleef bij dit ene foutje. Ik kreeg van mijn werkgever een gecorrigeerde versie aangeboden; deze kon ik met een gerust hart tekenen. Met het tekenen van de vaststellingsovereenkomst viel een last van mijn schouders. Kon ik naar mijn toekomst kijken.

Ergens rond die tijd nam ik het besluit om, wanneer ik eenmaal vakantie had, mij te gaan verdiepen in vrijwilligerswerk bij het FNV. Het leek wel of het FNV mijn voornemen had geroken, want een dag later kreeg ik een uitnodiging om een ‘vrijwilligers informatieavond’ bij te wonen. Na alle informatie tot mij te hebben genomen gaf ik aan wel interesse te hebben voor de functie van Loopbaanconsulent. Mijn naam en rugnummer werden genoteerd en na de vakantie zou ik meer horen.

Inderdaad duurde het even. Tot ik, en met mij alle andere gegadigde voor deze vrijwilligersfunctie, begin september het verzoek van het FNV ontving om mijn beschikbaarheid door te geven om eens mee te draaien met een loopbaanconsulent. Anderhalve week later kreeg ik bericht dat ik mij op 18 september om 19.00 uur bij het vakbondshuis in Weert mocht melden om een keertje mee te lopen en dat er die avond twee gesprekken gepland stonden.

Toen ik op 18 september tegen tien uur het pand in Weert verliet, was bijna al mijn twijfel over mijn geschiktheid voor dit werk verdwenen. Drie dagen later ontving ik de uitnodiging om deel te nemen aan een twee daagse loopbaantraining. Vandaag was de eerste trainingsdag. Het resultaat: Ik heb geen enkele  twijfel meer wat het vrijwilligerswerk betreft. Leuke bijkomstigheid: ik heb genetwerkt bij het leven.

Het vrijwilligers balletje rolt snel. Wie weet welke andere balletjes aangetikt worden.

6 gedachten over “Het vrijwilligersballetje rolt snel..

  1. Ha, vrijwilligersland! Geef 1 vinger, en voor je het weet zit je er met beide handen in… maar het levert (als het goed is) vooral veel plezier en voldoening. En in jouw geval ook nog een een uitbreiding van je netwerk. Waarom doet niet iedereen vrijwilligerswerk, zou je dan denken?

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.