Je hebt blauwe schimmelkaas en je hebt..

keukenprinsesjeEen goed geoliede machine. Iets anders kan ik het proces wat van bonusaanbieding, via weekmenu inclusief voorraadbeheer leidt tot een boodschappenlijstje, niet noemen. Boodschappen doen is daarna een fluitje van een cent. Omdat ik het kind van mijn moeder ben, controleer ik de te houden tot of te gebruiken tot datum zeer secuur. Toch gaat het soms fout. Zoals vandaag.

De RizziBizzi was bijna klaar. Alleen de geraspte kaas moest nog toegevoegd worden. Er lag nog een pakje mozzarella. Dat trekt van die lekkere draden. Jammie.

Ik knipte het zakje open. Er vielen wat stukjes kaas uit. Die ‘plakte’ ik aan mijn linkerwijsvinger en bracht deze naar mijn mond. Tegelijkertijd keerde ik met mijn rechterhand het zakje om boven de pan. Ik kan nu niet meer zeggen wat het eerst kwam. De muffe smaak in mijn mond of het blauw kleuren van de kaas in de pan.

Het doet er ook niet toe. Het enige dat telt is dat wij vandaag geen RizziBizzi eten, en dat ik straks, als de inhoud van de pan ver genoeg is afgekoeld om in een plastic zak te scheppen, nog even iets naar de ondergrondse container mag brengen.

Ik weet ineens weer waarom ik laatst de parmezaanse kaas onder de mozzarella had gelegd. Iets met een THT datum. ;-/

5 gedachten over “Je hebt blauwe schimmelkaas en je hebt..

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: