Toet is een beetje zielig

img_3663Je huis delen met drie levendige knuffels heeft zo z’n charmes. Bovendien zit je nooit om een verhaal verlegen!. Hieronder volgt een avontuur(tje) van de heren Toet, Rozifantje en Moeltje. Ik zal hen even voorstellen: Toet is een CliniClown-muisje, Rozifantje een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is een beanie-bag-beertje wat dik twintig jaar geleden in de rugzak van Zoon vanuit Amerika meegelift is naar Nederland.

‘Gaat het weer een beetje Toet?’ Er klinkt bezorgdheid door in de piepstem van het kleine olifantje. ‘Hier, neem deze cup coffee. Det wil doe joe goed,’ hoor ik Moeltje zeggen. Nieuwsgierig geworden loop ik de kamer binnen. ‘Wat is er nou precies gebeurt Toet?,’ piept Rozi. ‘Dat zal ik eens vertellen,’ bromt Toet. ‘Die spa van haar, dat is gewoon een martelwerktuig.’ Hij blaast in zijn koffie en neemt een slokje.

‘Er begonnen weer wat haartjes op mijn kin te groeien,’ begint hij zijn verhaal, ‘En mijn velletje was ook niet meer al te schoon. Dus trok ik mij terug in de badkamer, pakte de spullen die ik nodig had, en wilde het badje vullen. Toen kwam Zij binnen en vroeg of ik wilde poseren voor een foto. Dat wilde ik wel. Terwijl zij foto’s maakte vertelde Zij dat de douchekop drie standen heeft. Toen zij weg was bedacht ik dat ik ook best wel een keertje kon douchen. Mijn ene schouder deed een beetje pijn en de massa-sage straal klonk als iets knuffel-hemeligs. Dus ik stapte onder de douche. Eerst onder de gewone straal en toen ik klaar was met scheren en mijn velletje weer schoon was ging ik voor het spa gevoel. Ik heb natuurlijk alleen maar fluf en stuf in mijn armen, dus het viel niet mee om de stand van de douchekop te veranderen. Wat gaat dat stroef zeg. Maarrrrrr…’ Nu klinkt zijn stem of hij moeite heeft om dit te zeggen. ‘Maarrrrrr…, Zij had wel gelijk. Dat was een lekkere straal en mijn schouder werd helemaal soepel. Tja…En toen…’ Hij valt stil. Ik zie dat er een rilling over zijn rug loopt die maakt dat hij een beetje koffie op zijn schone velletje knoeit. ‘En den what jonge mouse?,’ vraagt Moeltje die het duidelijk niet eens is met de lange, dramatische pauze.

Kijk, als muis zijnde ben ik van nature nieuwsgierig aangelegd. Dus wilde ik weten wat die derde straal doet. Dus klom ik weer naar de douchekop toe en veranderde de stand. Toen begon de horror,’ zegt Toet met iets wat op een grafstem lijkt. ‘De kop begon te trillen, ik viel in de badkuip, en werd tegen de bodem gedrukt door een waterstraal die zo krachtig was dat ik dacht dat mijn oortjes er vanaf zouden flepperen. Het water spetterde alle kanten op. Het was een gevecht om overeind te komen maar met veel moed en doorzettingsvermogen is mij dat gelukt. Maar toen moest ik nog he-le-maal via de slang naar de douchekop klimmen, om de straal weer goed te zetten. Dat was zo zwaar. Ik was nat tot op mijn fluf en stuf en die straal probeerde mij telkens weer te grijpen. Ik ben wel een kwartier aan het klimmen geweest en ik werd door al dat water steeds zwaarder. Toen pas was ik boven en kon de straal aanpassen. Daarna heb ik mij naar beneden laten glijden, heb de kraan dichtgedraaid en ben een tijdje boven het afvoerputje blijven liggen om wat na te druppelen. En uit te rusten. Pas na een uur had ik genoeg puf om mij af te drogen. Ik weet zeker dat mijn ene oortje wat losgeflepperd is. Daarom zit die handdoek daar. Zodat mijn oortje er niet afvalt,’ beëindigt hij zijn verhaal.

img_3665

‘Euhm,’ zegt Rozi en neemt snel een slokje van Toet’s koffie. ‘Euhm… ‘ Het is duidelijk dat Rozi moeite heeft om te zeggen wat hij wil zeggen. Dan komt Moeltje to the rescue.  ‘Werom ben joe naar boven keklommen om die strjaal aan te paessen? Werom heb joe niet kewoon de kraen diktkedraaid? Of om hulp keroepen?’ ‘Omdat…. Omdat …..’ Er verschijnt een kleur op Toet’s wangen. Dan zegt hij met een zielig stemmetje, ’Door al dat geflepper van mijn oortjes, en het natte fluf en stuf in mijn hoofd, kon ik niet meer nadenken.’ Hij buigt zich over het koffiekopje en neemt nog een slokje. ‘De kraan dichtdraaien, dat is wel slim’. Hij denkt nog even verder. ‘Misschien kunnen we met die straal en onze badkuip wel een wildwaterbaan in de badkuip maken!,’ vervolgt hij ondeugend. ‘Yoah!, piept Rozi. ‘Det laikt mai..’

Tijd om in te grijpen. ‘Dat lijkt mij geen goed idee, heren! Laat ik het niet merken,’ zeg ik streng. ‘En zit jij hier nu nat en wel op de goede stoel?,’ vraag ik aan Toet. De kleine muis knikt bedeesd van ja. ‘Kom maar mee naar de badkamer’, zeg ik hem. ‘En neem die twee doerakken mee. Dan föhn ik je even droog’.  ‘Set joe de foen den op de hookste en wermste stend? Den ken we play tumble weeds in de dessert.’

Terwijl ik zuchtend de föhn op de hoogste en warmste stand zet vraag ik mij, niet voor de eerste keer af, waarom ik geen normale knuffels in huis heb.

Een gedachte over “Toet is een beetje zielig

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: