Pure luxe: het spa gevoel

Sinds een paar jaar weet ik dat kitranden in de badkamer niet het eeuwige leven hebben. In dezelfde periode kwam ik er achter, dat het vervangen van een badkamer duurder is dan het vervangen van een keuken. Zoon verving de kitranden waardoor het probleem minder nijpend werd en ik ging sparen. Ik had het benodigde bedrag, plus wat extra’s, bijna bij elkaar, toen mijn auto voor de APK naar de garage ging. De auto kwam door de keuring heen maar Zoon, die zich toen al even Technisch Specialist Personenauto’s mocht noemen, zei dat hij zich toch wat zorgen maakte. ‘Als je geluk hebt gaat het nog een paar jaar goed, als je pech hebt…’ Aangezien ik in die tijd afhankelijk was van een auto, gooide ik mijn plannen om. Er kwam een andere auto en ik spaarde vrolijk verder. Het eind is in zicht. Als er geen gekke dingen gebeuren, kan ik begin volgend jaar afspraken gaan maken.

Donderdagochtend tijdens het douchen viel het mij op dat de waterstraal wel heel minimaal was. Morgen ontkalken, dacht ik. Toen viel mijn oog op de verbinding tussen slang en douchekop. Daar liep het stuk straal dat ik ‘kwijt’ was. Zeker losgeschoten, dacht ik, en na het sluiten van de kraan probeerde ik de, tevergeefs, de verbinding te herstellen. Met het idee, morgen even aan Zoon vragen, kleedde ik mij aan en vertrok richting station. Bij thuiskomst zag ik de waterpomptang op de tafel liggen, maar ik was het pis-straaltje van die ochtend al weer vergeten.  

De volgende ochtend begon Zoon over de nieuwe lekkage in de badkamer. ‘Ik ben al bij de bouwmarkt geweest maar ik weet eigenlijk niet wat we nodig hebben’. ‘Niets,’ was mijn reactie. ‘Haal de douchekop er even af, dan leg ik die in een bak natuurazijn om te ontkalken. Dan is het leed zo weer geleden’. Zoon pakte de waterpomptang en haalde de douchekop los. Er bleek een forse scheur in het schroefdraad van de douchekop te zitten. Ik zuchtte eens. Ik zuchtte diep. Ontkalken was duidelijk verspilde moeite. ‘Als je zegt wat we moeten hebben, dan haal ik morgen, voor ik aan het werk ga, wel even een nieuwe douchekop en slang,’ zei Zoon, terwijl hij de kop weer vast maakte. Kijk, daar heb je als moeder wat aan.

Met een complete badkamerrenovatie in het verschiet negeerde ik het echt leuke spul. Functioneel en niet te duur was mijn uitgangspunt. Ik zocht, vond, en liet de vondst aan Zoon zien. Toen was het tijd om te douchen. Ik stapte in bad, draaide de kraan open. Het water spoot in het rond, kletterde tegen muren en plafond. Uit de douchekop kwam geen druppel. Na wat vaag gehannes met een washandje bij de wasbak was ik klaar om naar de bouwmarkt te gaan.

img_3663

Ergens blijf ik het ‘zonde geld’ vinden maar…. zo’n verse douchekop zonder kalk en breukloos in het verbindingsstuk doucht wel lekker. Ik krijg er een spa gevoel van. Gewoon thuis in mijn eigen badkamer. Pure luxe!

8 gedachten over “Pure luxe: het spa gevoel

  1. Haha! Geweldig. Ik vond het altijd nogal zoeken naar een douchekop die voor redelijk geld het Spa-gevoel geeft. Meestal kocht ik voor elk nieuw huis een nieuwe (iets met smetvrees enzo). Maar in dit huis heb ik ‘m laten zitten (wel schoongemaakt!) et voila! Spa!

    Like

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: