Hebben meer mensen hier last van?

keukenprinsesjeHet speciaal voor mij gemaakte schort, dat ik anderhalve week geleden van mijn directe collega’s kreeg, is in meerdere opzichten het perfecte afscheidscadeau. Koken is een hobby van mij, ik heb moeite om spetters te ontwijken en het is, dankzij de polkadot en semi-petticoat, helemaal me. Telkens wanneer ik het zie hangen of draag, denk ik aan mijn collega’s.  

Nooit eerder heb ik een schort gehad. In de loop der jaren heb ik tijdens het koken, de onhebbelijke gewoonte ontwikkeld om mijn niet altijd even schone handen aan mijn broek of rok af te vegen. Meestal ter hoogte van waar de kontzakken bij een jeans zitten. Gelukkig betreft het meestal wat vocht want anders zou ik elke dag een was kunnen draaien. 

Alleen….

Nu heb ik dus een schort. Een mooi schort. Een perfect exemplaar. En ik betrap mij er op dat ik, zelfs wanneer ze slechts wat vochtig zijn, mijn handen niet aan mijn schort afveeg, maar gewoontegetrouw, aan de achterkant van welk kledingstuk ik ook draag. Het idee mijn natte, enigszins vieze handen, aan mijn schort af te vegen, stoort mij. Stoot mij af. Staat mij tegen.

Wat natuurlijk belachelijk is. Een schort is een functioneel iets. Een gebruiksvoorwerp. Ik moet het gebruiken. Het mag vies worden. Maar gevoelsmatig voorlopig nog niet. Misschien wel nooit niet. 

Wat ik mij afvraag: hebben meer mensen last van zo’n absurde, bij gebrek aan een beter woord, tic?

Ik lees het graag.

16 reacties op ‘Hebben meer mensen hier last van?

 1. Nicky 25 september 2018 / 9:17 PM

  Haha! Ik heb geen schort. Maar ik begrijp je helemaal. Hij is gewoon veel te leuk om vies te maken.

  Liked by 1 persoon

 2. roseopreis 22 september 2018 / 12:55 AM

  Ja zoiets herken ik wel, niet met mijn keukenschort, dat is een goedkope. Wel met andere dingen, die ik niet draag omdat ik ze netjes wil houden….

  Like

    • Rianne 22 september 2018 / 12:31 PM

     Ik ben het schort dus maar gaan gebruiken. Alleen maar mooi hangen te zijn, is ook zoiets.. 😉 Maar ik vind het wel moeilijk.. Dat dan weer wel.

     Like

     • roseopreis 22 september 2018 / 12:38 PM

      Goed van je, geniet van je mooie schort wanneer je lekker kookt. Het is ook een stukje waardering van oud collega’s wat je dan bij je draagt.

      Liked by 1 persoon

 3. Regenboogvlinder 19 september 2018 / 11:20 AM

  Ik heb een heel duur geplastificeerd schort, al zeker 25 jaar. En ik draag het alleen als ik vlees of vis of wat ook bak of braad dat nogal kan spatten. En dan gaat het meteen weer af. Heel makkelijk af te nemen. Mijn schoonmoeder droeg het schort (katoenen niemendalletjes waarvan ze er wel 3 in de week in de was had) tijdens het eten ook, tegen het knoeien, mijn ex-schoonzus doet precies hetzelfde. Van mijn leven niet dacht ik toen. Ik heb tijdens het koken altijd een handdoek in de buurt en aan tafel een stukje keukenrol of papieren servet. Kan echt niet zonder. Ik merk steeds vaker dat lang niet iedereen een servet neerlegt. Zelfs geen vork bij een broodmaaltijd. Wat dat betreft ben ik wel een zeikerd denk ik… 😉

  Liked by 1 persoon

 4. Mrs. T. 18 september 2018 / 9:38 PM

  Hahaha, ik heb vast rare gewoontes, maar die van jou vind ik wel heel bijzonder.

  Like

 5. Vlasje 18 september 2018 / 7:54 AM

  Neuh. Vele koks hebben altijd een theedoek aan hun lijf hangen voor dergelijke vegingen en om hete dingen aan te pakken.

  Like

Post hier je vragen of opmerkingen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.