I love it when a plan comes together

loopbaanPlannen zijn dromen die erom vragen verwezenlijkt te worden. Mijn droom is het vinden van ánder andér werk. Oftewel, van werkterrein én werkgever veranderen. Mijn plan is vrij simpel. Een opleiding volgen zodat ik kennis over het nieuwe werkterrein op doe, en toekomstige werkgevers kan laten zien dat ik mijn droom serieus neem. Daarnaast heb ik een back-up plan met tijdspad. Het alternatieve plan is, het werk wat ik altijd al deed, bij een andere werkgever te gaan doen.

Het tijdspad bestaat uit 4 fases.

  • heden – 1 januari 2019: tot rust komen – starten met opleiding –  oriënteren op de mogelijkheden
  • 1 oktober 2018 – 1 november 2019: solliciteren op droombanen tot ik een ons weeg
  • 1 juli 2019 – 1 november 2020: solliciteren op functies waarvan ik bewezen heb dat ik het kan / werkzaamheden die ik leuk vind
  • 1 januari 2020 – en verder: werk is werk

Ik heb bewust voor overlap tussen de verschillende fases gekozen. Bovendien zijn de genoemde data geen wet van Meden en Perzen. De wereld is nu eenmaal niet zwart-wit. Wanneer ik nú een leuke droombaan vacature voorbij zie komen, zou ik gek zijn om niet te solliciteren. Nee heb ik, ja kan ik krijgen. Hetzelfde geldt voor keihard vasthouden aan de deadline van 1 november 2019, om te accepteren dat ik niet de droomkandidaat voor mijn droombaan ben. Wanneer ik dan pas weer serieus naar vacatures voor functies, waarin ik mij al heb bewezen, ga kijken, doe ik mijzelf tekort.

Het moge duidelijk zijn. Het plan en tijdspad zijn, net als ik, behoorlijk flexibel. Hoewel ik van mening ben dat een flexibel opstelling een positief iets is, kan het ook een valkuil zijn. Zeker in periodes wanneer je even niet zo zeker van jezelf bent. Dan kan het zomaar gebeuren dat je, na een oriënterend gesprek over een fase 3 functie, dit serieus overweegt en dat zo ook communiceert. Gelukkig voor mij bleef het na mijn melding, ‘ik wil wel verder praten’ even stil. Tijdens de periode van stilte kwam ik weer bij zinnen. Drong het tot mij door dat ik mijn droom wel heel snel verkwanselde en heb dit zo ook gecommuniceerd.

Ook voor mij geldt, I love it when a plan comes together!, maar dan moet ik mij wel aan mijn plan houden! Anders is de hele exercitie van het afgelopen half jaar, die geleid heeft tot het tekenen van de vaststellingsovereenkomst, voor niets geweest. Zonde van mijn tijd en energie. Zonde van de tijd en energie van alle betrokken.

Voor nu bekijk ik de kortstondige afwijking van het plan als een leermoment. Ik ga ervan uit dat, mocht zich nogmaals zoiets voordoen, ik in een eerder stadium al besef, dit komt (een jaartje) te vroeg! De tijd zal het leren!

 

4 gedachten over “I love it when a plan comes together

  1. Echt heel knap dat als je vast kunt houden aan een plan. Je hebt gelijk wanneer je weer terug gaat van waar je vandaan komt. Je doet jezelf te kort. Ik hoop dat je planning voorspoediger zal verlopen dan gepland. Altijd fijn als het mee zit 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: