Bijpraten

Balkon make-over fase 2

De eerste week van mijn vakantie ben ik, ondanks temperaturen tussen de 30 en 38 graden,  enorm tekeer gegaan op mijn balkon. Het opruimen van alle dode planten en kapotte accessoires was nog het minste werk. Het schuren en schilderen van de schutting, het schoonmaken en verven van de muur en het pimpen van de vloertegels was het meeste werk. Zwaar maar bevredigend. Mijn saaie balkon veranderde in een sfeervolle, uitnodigende buitenkamer. Wel ééntje zonder dak, maar een mens kan niet alles hebben.

Toen de verf eenmaal droog was kon het herinrichten van het balkon beginnen. Een fluitje van een cent met de paar planten en meubels die mijn opruimwoede overleefd hadden. Het lege balkon beviel mij wel. Meeverhuizen met zon (of schaduw) was ineens een makkie. Oké, een loungebank zou fijn zijn, en wat meer planten… Ik had ineens een dilemma.  Een bank verhuis je niet zomaar en wanneer de vloer van het balkon vol staat met bloempotten, is daar ook geen ruimte voor.

Ik liet het idee van een loungebank los en ging op zoek naar een gemakkelijke, lichtgewicht stoel. Bleef het probleem van de planten over. De lucht in, leek de beste optie. De balkonmuur is 26 centimeter breed. Daar kunnen makkelijk wat potten staan. Ik heb alleen de, waarschijnlijk irreële, angst dat die potten bij het eerste zuchtje wind van de rand geblazen worden. En dan natuurlijk niet op het balkon maar op de straat. Of erger, op een kind wat net over straat loopt.

Tijdens mijn zoektocht naar balkon make-over inspiratie kwam ik de filmpjes van Engineering Your Space tegen. In één van haar filmpjes laat zij een vrij simpel ogende oplossing zien. Een houten kap met opstaande randen die over de muur geschoven wordt. Ik heb geen kluservaring, maar volgens mij moet het mij wel lukken om zo’n ding in elkaar te zetten. Zodra de noodzaak daar is! Oftewel, zodra ik al die lege bloempotten ging vullen. Ik vroeg een tuinierende vriendin om wat stekjes en zij beloofde haar best te doen.

Ik dacht daarmee uitstel tot volgend jaar te hebben geregeld maar niets bleek minder waar. Gisteren ging ik bij haar op bezoek en kreeg een doos met stekjes in mijn handen geduwd. Vandaag ging ik naar het Zweedse warenhuis en kocht een stoeltje uit de jubileumcollectie. Als kers op de taart voorspelt het KNMI voor volgende week pracht zomers weer. Bijna tropische temperaturen. Echt weer om te gaan doe het zelven.  Fase 2 van de balkon make-over is gestart!

6 gedachten over “Balkon make-over fase 2

Reacties zijn gesloten.